Egzoz Muayenesi Artık Hafif Kusur!

egzoz muayenesi hafif kusurEgzoz emisyon istasyonlarına ezgoz muayenesi için gidenler 3-4 gündür sistemin bozuk olduğu gerçeğiyle karşılaştı. Tüm istasyonlarda bu şekilde bilgi veriliyor ve hatta Tuvturk istasyonlarında da muayene yapılmıyordu.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenleme göre, araç muayenelerinde egzoz emisyon ölçümü olmaması artık “ağır kusur” değil “hafif” kusur sayılıyor. Yapılan düzenleme 16 Ocak 2019 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi.

Yani artık aracın egzoz emisyon ölçümü yapılmamış da olsa hafif kusur olarak görülüyor ve muayeneden geçmiş oluyor. Egzoz sebebiyle muayeneden geçemeyenlerin de bu uygulamadan faydalanabileceği belirtildi.

Hatırladığımız üzere geçtiğimiz yıl egzoz muayenesi yaptırmayanlara bin 250 lira ceza, bu yolla çevreyi kirlettikleri için de ayrıca 2 katı cezayı getirecek teklif Meclis’e sunulacak şeklinde bir haberle karşılaşmıştır.

Egzoz muayenesi diye bir şeyin artık olmayacağını anlıyoruz. Kimsenin de muayene yaptırmaması söz konusu olacak. Böyle bir şeye nasıl karar verildi ve çevre için sorun olacak bir durum olup olmadığı da en çok merak edilen durumlardan birisi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir