Ehliyette Eski Sistemde Son Tarih 10 Eylül!

Mevcut sistemle ehliyet kursuna yazılmak için son 5 gün! Ehliyet kursları yılbaşından itibaren sertifika dönemine geçecek, yeni dönemde kurs ücretleri bankaya yatırılacak. Fırsattan yararlanmak isteyen sürücüler sürücü kurslarına koştu fakat sürücü kursları da fırsattan istifade ederken kurs ücretlerini 2 katına kadar arttırdı!

Ömür boyu ehliyet döneminin kapanacağı 1 Ocak 2016’dan sonra ehliyet alanlar 2 yıl boyunca sertifikalı sürücü olacak. Yeni sistemle birlikte amaç trafik kaza oranlarının düşürülmesi ve sürücülerde bilinç arttırılması hedefleniyor. Yeni dönemde en dikkat çekici nokta ise sürücü adaylarına kaputun açtırılıp motora baktırılması, bagaj açtırılması olacak. Yeni dönemde 75 ceza puanını doldurulmasıyla birlikte ehliyet iptal olacak ve yeniden kursa kaydolup tekrar eğitim alınacak. Şuanda ortalama 1.500 TL’ye ehliyet alınabilirken 2016’da 2.000 TL civarında bir ücretle ehliyet sahibi olunacak. Taban fiyat uygulaması olacak ve 2.000 TL gibi bir ücretin altına da hiçbir kurs, sürücü adayı kaydedemeyecek.

Stajyer ehliyetine sahip olunduğunda yine bir belge verilecek ve “stajyer ehliyet ibaresi” bulunacak. 2 yıl sonrasında ise herhangi bir hata yapmamış ise normal ehliyete dönüşecek. Stajyer sürücü, kırmızı ışıkta geçtiğinde, emniyet kemeri takmadığında ve 0.25 promil alkol ile sürücü koltuğunda ise ehliyeti iptal edilecek!

E sınıfı ehliyet alabilmek için sürücünün 2 yıl süresince B sınıfı ehliyeti olması gerekiyor. Yeni sistemde kurslarda dersler daha yoğun olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir