Engin Akyürek Kimdir

engin akyurek yasi nereliBirçok filmde ve dizide rol alan başarılı oyuncu Ankara’da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Bölümününde okumuş ve mezun olmuştur. Doğum tarihi 12 Ekim 1981 olup 82 kilodur. Boyu 1.87’dir. Burcu ise terazidir.

Engin Akyürek yaşı en çok merak edilenlerden biridir. Akyürek 37 yaşındadır. Engin Akyürek nereli diye merak edenler için de aslen Erzincan Tercan’lıdır. İki kardeşler ve kendisinden küçük bir erkek kardeşi var. Hayali futbolcu olmak olan oyuncu Beşiktaşlıdır.

Nasıl ünlü olduğu da çok merak edilen konulardan biridir. Akyürek, 2004 yılında “Türkiye’nin Yıldızları” yarışmasında birinci olduktan sonra sanat dünyasına giriş yapmıştır. Birçok dizi teklifi de bu yarışmanın sonrasında gelmiştir. Yabancı Damat dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamış ve sonrasında birçok sinema filmi ve dizide rol almıştır. Başarılı oyunculuğu sayesinde aldığı ödüllerden dolayı da adından sıkça bahsettirmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir kitap yazdı ve hayranları tarafından da oldukça fazla ilgi gördü. Dünyanın birçok yerinde kitabını imzalamaktadır. Sessizlik adlı ilk kitabının gelirini de Darüşşafaka’ya bağışladığını açıklaması üzerine de takdir toplamıştı.

Kendisinin bir sosyal medya hesabı kullanmadığı biliniyor. Neden kullanmadığını bilmiyoruz ancak sosyal medyaya karşı olabileceği de akıllara geliyor. Kendisi sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde de tanınıyor ve seviliyor. Dünyanın birçok yerinde hayranları olan olan oyuncuyu görenler yakından daha yakışıklıymış şeklinde sözler ediyor. Başarılı oyuncuya başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir