Farklı Lastik Ebatları Muayeneden Geçer Mi?

Farklı Lastik Ebatları Muayeneden Geçer Mi?

arac muayene istasyonuAracın güvenli bir şekilde seyir etmesi için ve muayeneden geçebilmesi için standartlara uygun olması  gerekir. Daha öncesinde araç muayenesine girildiğinde lastik boyutuna bu kadar önem verilmiyordu ancak artık aracın kapısında yazan lastik boyutunu orijinal lastik boyutu olarak düşünülüyor. Bir veya birden fazla lastik farklı boyutlarda yani tümü aynı boyutta değilse ağır kusur olarak görülmektedir.

Aracın üzerinde bulunana lastik kapının üzerinde yazan lastik boyutundan farklı iste muayeneden geçme olasılığı çok düşüktür. Ancak araç kapısında lastik ebat etiketi yok ise lastik ebatına dikkat edilmeyebilir fakat bunun garantisi bulunmamaktadır.

En önemlisi lastiklerin sağlıklı ve aşınmamış olmasıdır. TÜVTÜRK Araç Muayenesi’nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6 mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır. Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma, patlama, hasar var ise “Ağır Kusur” olarak muayene raporu tutulur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir