[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #20913  22-06-2010 09:52 GMT+2 saat  

didem


Süper Aktif Üye


Tecrübe Puanı.: 64.9%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 908
Şehir: .....
Ülke:
Meslek: _____=)
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ
(21.07.2009 tarih ve 352/12 sayılı Üniversite Senatosu)

MADDE 1- Bu yönerge Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Lisans programlarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınmasına dair hükümleri kapsar. Ön kayıt işlemleri, sınavın yapılması, değerlendirilmesi, sonuçlarınduyurulması vekesin kayıt işlemleri bu yönerge hükümlerine göre yürütülür.
ÖN KAYIT
MADDE 2- Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavlarına katılabilmek için adayın, ilan edilen süre içinde ön kayıt işlemlerini tamamlamış olması zorunludur. Adayların ön kayıt yaptırabilmeleri için; Dokuz Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından o öğretim yılı için belirlenerek ilan edilen taban puanını veya daha yüksek bir puanı, puan türü fark etmeksizin ÖSS’den almış olmaları gerekir.
MADDE 3- Adayların GSF Özel Yetenek Sınavlarına katılabilmeleri için sahip olmaları gereken diğer şartlar ve gerekli belgeler (ÖSS Sonuç Kartı -aslı ve fotokopisi-, adayın girmek istediği sınav programının adlarını işaretlediği başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı-aslı ve fotokopisi- sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu ve 4,5X6 cm boyutlarında, başı açık, sakalsız, son altı ay içinde çekilmiş 2 adet fotoğraf gibi) Fakülte Dekanlığı tarafından belirlenir ve ilan edilir
MADDE 4- Her aday ön kayıt işlemlerini kendisi yaptırır; ancak zorunlu durumlarda vekâletname aracılığıyla ön kayıt yaptırabilir. Posta yoluyla ön kayıt işlemi yapılmaz.
SINAV
MADDE 5- Adaylar başvurdukları programlar için belirlenmiş olan sınav aşamalarının tümüne ilan edilen tarihte ve yerde girmek zorundadır. Sınav aşamalarından herhangi birine girmeyen aday değerlendirme dışı bırakılır.
MADDE 6- Adayların sınav için yapmaları gereken hazırlıklar ve yanlarında getirmeleri gereken belge ve malzemeler ön kayıt işlemi sırasında verilecek giriş sınavı kılavuzu ile duyurulur. Kimlik belgesi ve sınav giriş kartı bulunmayan adaylar sınava alınmaz.
MADDE 7- Güzel sanatlar fakültesi özel yetenek sınavları dekanlık tarafından yürütülür. Sınav boyunca tüm idari ve akademik personel görevlidir.
MADDE 8- Dekanlık sınavların yürütülmesi için aşağıdaki çalışmaları yapar:
I- Sınav Jürilerini oluşturmak
II- Sınav Yürütme Komisyonunu oluşturmak
III- Sınav sonuçlarının kaydını tutmak ve kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlara ait asil ve yedek listelerin ilanı için gerekli tüm tedbirleri almak
IV- Sınav güvenliğini ve düzenini sağlamak
MADDE 9- Sınav jürileri alanında uzman öğretim elemanları arasından altı aday olmak üzere seçilerek Fakülte Dekanlığı kanalıyla Üniversite Yönetim Kurulu''''na önerilir. Üniversite Yönetim Kurulu 6 aday arasından 5''''ini asil, 1''''ini yedek olarak seçer ve onaylar. Hiçbir sınav jürisi 3 kişiden az olamaz.
MADDE 10- Adaylar 3 sınav grubundan yalnızca bir tanesinde yer alan bölüm, anasanat ve anabilim dallarından en fazla 5’ine ön kayıt yaptırabilirler. Adayların bu sınav seçeneklerini başvuru dilekçelerinde belirtmeleri gerekmektedir.
MADDE 11- Güzel Sanatlar Fakültesi giriş sınavları iki temel aşamadan oluşur. I. Aşama eleme sınavı niteliğindedir. II. Aşama bölüm, anasanat ve anabilim dallarının programlarına göre iki veya daha fazla sınav içerebilir.
I. Aşama Sınavları:
I. Grup

• Sanat ve Tasarım alanları için üç saatlik ortak Desen Sınavı;

II. Grup

• Oyunculuk Anasanat Dalı için Performans Sınavı (Adayların mimik, ritmik, ses, kulak, doğaçlama, okuma, refleks gibi alanlarda yeterliliklerini ölçmeye yöneliktir)

• Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı için Kompozisyon Sınavı;
• Müzik Bilimleri Anabilim Dalı ile Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı için ortak bir
Müziksel İşitme Sınavı yapılır.

III. Grup
• Film Tasarım ve Yazarlık Anasanat Dalı
• Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Anasanat Dalı
• Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı
• Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Anasanat Dalı
Yukarıda belirtilen dört anasanat dalı için ortak Çoktan Seçmeli Genel Kültür Sınavı
• Fotoğraf Bölümü için Çoktan Seçmeli Test Sınavı

II. Aşama Sınavları:
I. Grup
• Sanat Alanı
Üç saatlik Desen Sınavı
Üç saatlik Renkli Kompozisyon Sınavı
• Tasarım Alanı
Üç saatlik Hayalden Desen Sınavı (Bir konudan yola çıkarak kompozisyon oluşturma)
İki saatlik Algıya Dayalı Desen Sınavı (yaratıcı zekâ, dikkat ve gözlem gücünü ölçmeyi amaçlar)

II. Grup
• Oyunculuk Anasanat Dalı için Sahne Sınavı (Adaylar tarafından seçilen iki sahnenin sınav kurulu önünde oynanması ve tanınmış bir şairden seçilen bir şiirin ezbere okunmasını içerir)
• Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı için Kompozisyon Sınavı ve Sözlü Görüşme
• Müzik Bilimleri Anabilim Dalı için Yazılı Sınav ve Sözlü Görüşme
• Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı için Mesleki İşitme Sınavı, Test Sınavı ve
Sözlü Görüşme.

III. Grup
• Film Tasarım ve Yazarlık Anasanat Dalı
• Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi Anasanat Dalı

• Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı

• Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi Anasanat Dalı

Yukarıda belirtilendört anasanat dalı için algılama, yaratıcılık ve ifadeyi ölçen Yetenek Sınavı ve Sözlü Görüşme.
• Fotoğraf Bölümü için Portfolyo Hazırlama ve adayın katılımı ile Portfolyo Değerlendirme Sınavı.
DEĞERLENDİRME VE SONUÇ İLANI
MADDE 12- I. Aşama sınavlarında tam not 100 (yüz) üzerinden 50 (elli) ve üzeri puan alan adaylar II. Aşama Sınavlarına katılmaya hak kazanırlar. Sonuçlar başarılı ve başarısız olarak ilan edilir.
MADDE 13- II. Aşama sınavlarının her biri tam not 100 (yüz) üzerinden değerlendirilir ve yüzde oranlarına göre ortalaması alınır.
Sonuçlar Ham Sonuçlar ve Sıralı Sonuçlar olmak üzere dekanlık tarafından iki aşamada ilan edilir:
Ham sonuçlar: I. ve II. aşamayı oluşturan sınavların yüzde oranlarına göre ortalaması alındıktan sonra tek puan olarak ilan edilir.
Sıralı Sonuçlar: Ham sonuçlara rektörlük tarafından hesaplanan OÖBP (Orta Öğretim Başarı Puanı) eklenerek başarı sırasına göre dekanlık tarafından ilan edilir.
MADDE 14- Kesin listeler ilgili bölümün kontenjanı kadardır. Yedek listeleri ise ilgili bölüm kontenjanının üç katıdır.
KESİN KAYIT
MADDE 15- Adaylar, başvurdukları programın ilan edilen kontenjanı içinde yer almak koşuluyla 50 ve üzerinde puan alarak kesin kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. Aday kazanmış olduğu programa belirlenen ve ilan edilen süresi içinde kesin kayıt yaptırmak zorundadır. Süresi içinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt hakkını kaybeder. Kontenjan açığı olduğu takdirde başarı sıralamaları doğrultusunda ilan edilen yedek listelere göre, belirtilen süre içinde programlara kesin kayıt yapılmaya devam edilir. Yine bu aşamada da, ilan edilen yedek listelerde adı olan adaylar, kayıt için tanınan süreler içinde kayıtlarını yaptırmazlarsa, kesin kayıt haklarını kaybederler. Program kontenjanlarının ilan edildiği listelerde eşit puan almış görünen adayların yerleştirilmesinde;
Bir başka Yükseköğretim Kurumu’nda kayıtlı olmayan;
Yaşı küçük olan adaya öncelik tanınır.
MADDE 16- Güzel Sanatlar Fakültesi kesin kayıtları, kontenjan açığı bulunan programlarda adayların aldıkları puana göre ve ilan edilen listelerin kayıt günleri dikkate alınarak kayıt tarihinin bitimine kadar gerçekleştirilir. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, için gerekli belgeler:
- Mezun oldukları okuldan aldıkları diploma ya da geçici mezuniyet belgesi
- ÖSS Sonuç Kartının aslı
Nüfus cüzdanının tasdikli örneği
- İkametgâh belgesi
- Askerlik çağına gelmiş veya daha ileri yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak bir fakülte ya da yüksek okula kayıt olmasında askerlik açısından bir sakınca olmadığına dair belge
- Kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş 4.5x6 cm. ebadında 12 adet vesikalık fotoğraf
- 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 sayılı kanunla değişik. 46.maddesi uyarınca ödenmesi gereken öğrenim harcının 1. taksidinin yatırıldığına dair makbuz ile Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Bürosu’na başvuracaklardır. Posta ile kayıt yapılamaz.
MADDE 17- Kayıtlarla ilgili ücretler ve sınav öncesi eğitim kursu için adaylardan alınacak ücretler her yıl Fakülte Yönetim Kurulu önerisi üzerine Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Adaylardan alınan ücretler hiçbir nedenle iade edilmez.
MADDE 18- Sınav öncesi eğitim kursları Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca Döner Sermaye işletmesi kapsamında yürütülür ve adaylardan alınacak ücretler ile sınavlarla ilgili tüm gelirler Güzel Sanatlar Fakültesi için kullanılmak üzere Döner Sermaye işletmesine gelir kaydedilir.
MADDE 19- Bu Yönerge, Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.
MADDE 20- Bu Yönerge Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.

__________________
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu