[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25847  22-01-2013 12:31 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Üniversite yıllarında öğrenciler öğrenim kredisi ve katkı kredisi almışlardır mutlaka alan öğrenciler çok fazla bu konuda, ben de dahil olmak üzere çoğu kişi kredi alıyor, aylık geliri iyi olsa bile nasılsa veriyorlar diye alanlar bile var, fakat bir arkadaşım alamamıştı babasının üstüne dükkan vardı o alamadı ona kredi vermediler : )) çok üzüldü neyse..

“Öğrenim ve katkı kredisi borcunu erteletmek mümkün mü” şimdi sizlere bunu buradan aktaracağım, evet “katkı kredisi” ve öğrenim kredisini erteletmeniz mümkün ama ödeme gücünüzün olmaması gerekiyor bu konuda, yani diyelim hem güzel bir işiniz var bağkur yada ssk olarak görünüyorsunuz, borcumu ertelemek istiyorum dediğinizde olmuyor, bunun için belirli şartlar var işte şimdi o şartlar hakkında sizlere buradan bahsetmek istiyorum değerli arkadaşlar.erteletmek istiyorum gerekli belgeler

Kredi Yurtlar Kurumu’nun bu konudaki açıklaması

351 sayılı Kanunun 16 ncı maddesine istinaden;

“… Borçlunun, Kuruma müracaatı esnasında; Sosyal Güvenlik Kurumu veya sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılır.”

Bu hüküm doğrultusunda, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur da kaydı bulunmayanlardan,borç ödemesi başlamayanlar ile borçlarını hiç aksatmadan ödeyenlerin borçları ertelenecektir..

Sosyal Güvenlik Kuruluşlarının internet sitelerini kapatmaları ve borçluların aktif çalışıp çalışmadıkları bilgilerine ulaşılamaması sebebiyle borçlulara zamanında bilgi verilemeyecektir.

Bu sebeple; durumu yukarıda belirtilen kanun maddesine uygun olmayanların borç taksitlerini aksatmadan yatırmaları gerekmektedir.

İlgililer,borçlarının ertelenmesine ilişkin olarak Kurumumuza yazacakları dilekçelerinde,ad, soyad , öğrenim gördükleri öğretim kurumu adı, T.C kimlik numarası, kredi numarası, baba adı ve açık adreslerini belirterek Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları kayıtlarının olmadığına dair belgeyi eklemek suretiyle “Cemal Gürsel cad. no:61 Cebeci- Ankara” adresine göndereceklerdir.

Tespit edilen ödeme süreleri ve yeni borç tutarı kurumumuz internet adresinden duyurulacak olup, ayrıca dilekçelerde belirtilen adreslere tebligat yapılacaktır.

Öğrenci (borçlu) öğrenim ve katkı kredisi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere bu krediyi aldığı süre kadar zamanda ve aylık taksitler ( 2006 – 2007 öğretim yılından önce üçer aylık taksitler ) halinde, her dönemin son ayının veya aylık vadenin en geç son iş günü mesai bitimine kadar ödemek zorundadır.

Borç ödeme vadesi henüz başlamayanların,
Borç taksitlerini aksatmadan ödeyenlerin,
Borçlunun, Kuruma müracaatı esnasında; Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR gibi sosyal güvenlik kuruluşu niteliğindeki başka kuruluşlarla ilişkisinin bulunmaması halinde, ilgilinin yazılı talebi ile borç ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılmaktadır.
“Katkı kredisi ödemelerinde de aynı esaslar uygulanmaktadır.”

Bunun dışında, herhangi bir sebeple (öğrenci olmak, işsizlik vb.) borcun ertelenmesi, silinmesi veya yeniden taksitlendirilmesi mümkün değildir.

Durumu yukarıdaki şartlara uyan borçluların, borçlarını erteletebilmeleri için, borç başlangıç tarihinden bir ay önce Kurumumuzun www.kyk.gov.tr internet adresindeki "Dilekçeler ve Formlar" sayfasında örneği bulunan "BORÇ ERTELEME DİLEKÇESİ"ni (Dilekçe No 2) eksiksiz doldurmak suretiyle “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Kredi Dairesi Başkanlığı Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA” adresine göndermeleri gerekmektedir.

örnek dilekçe
http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/krediek2.php

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #26206  06-10-2018 22:27 GMT+2 saat  

ismailcan10





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bu konuda e devletten bilgi alabilrsin haberin olsun orda yazabiliyor bu tarz şeyler.

__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #26279  06-11-2019 14:48 GMT+2 saat  

ruya10





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
bu hala geçerli mi acaba zamlandı kyklar çok günmümüzde

__________________
Çevirimiçi durumu