[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13902  30-04-2009 11:19 GMT+2 saat  

ThéWéN0ooM


Genel Moderatör


Tecrübe Puanı.: 60.4%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 711
Şehir: ÝstanbuL
Ülke:
Meslek: Mt2~Pwp (=
Yaş: 27
Facebook'ta Paylaş
Romeo ve Jülyet..

Odanın içerisinde sadece bir masa, yerde su birikintisi, kırılmış cam parçaları ve romeo ile jülyetin cesedi var… bu arada kapı aralık… arkadaşlar Romeo ve jülyet nasıl ölmüştür ?

Ampul..

Bir oda var ve dışarıda içerdeki ampulü yakacak üç tane düğme, odaya birkez girme hakkınız var hangi düğmenin ışığı yaktığını nasıl bulursunuz ? Bu soru Türkiye çapında yapılan yarmışmada soruldu… Başarılar…

Matematik..

1,5,6 ve 7 rakamları ve istenilen dört işlemler yalnızca bir kere kullanılmak şartıyla 21‘e nasıl ulaşılır ?

Kırılan Çubuktan Üçgen Yapmak..

Elimizde İnce uzun bir çubuk var.Bu çubuk yere düşüyor ve 3 parçaya ayrılıyor yalnız kırılma düzgün oluyor ve uzunluk kaybı olmuyor.Şimdi elimizdeki bu 3 parçanın üçgen oluşturma olasılığı nedir?

Matematiksel çözüm isteniyor uzunluğa bağlı olmayan.

Not : Soru çok ünlü bir soru ve çözümün değişik bir kaç yöntemi mevcut.Bu soru esprili bir dillede olsa … Çok zor soru arayanlar, girdikleri bütün sınavlardan tam puan alanlar ya niye çok zor sorular yok bu sitede diyenler için güzel bir soru tabiki kendi başınıza çözmek kaydıyla.

Bilye..

Arkadaşlar elimizde 100 tane bilye ve 10 tane kutu var bu 100 bilyeyi 10 ar bilyeler şekilde kutulara eşit olarak yerleştiriyoruz yani her kutuda 10 tane bilve var. 9 kutudaki bütün bilyeler eşit ağırlıkta ( herbiri 1 gram olsun) yalnız diğer kutudali bilyelerin ağırlığı ardışık bir şekilde artıyor ( 1 gr.2 gr .3 gr 4 gr….. 10 gr şeklinde) elimizde terazi olsun 1 kere tartma koşuluyla ağır olan kutuyu nasıl bulabiliriz

Kahvedeki Süt..

Sütlü kahve içmeyi seviyorsunuz aynı boyutta bir fincan süt ve bir fincan kahve geliyor.Bir kaşık sütü alıp kahve fincanına döküyorsunuz tamamen karıştıktan sonra bu defa kahve+süt karışımından bir kaşık alıp bu defa süt dolu fincana döküyorsununuz

Gelelim sorumuza:

Kahvedeki süt mü fazladır, yoksa sütteki kahve mi ? yoksa eşit midir ?

Not : Soru çok ünlü bir soru.Çözümünü matematiksel olarak ispatladığım için yayınlıyorum, yayınlanmış olabilir ama çoğu zaman cevap yanlış verilmiş matematiksel kesinlik taşıyan cevabını buldum.

Dikkat : Burada özgül ağırlık farklarını dikkate almayın yani bir fincan kahve ve bir kaşık sütü aynı ağırlıkta varsayın.

Test sınavı..

20 Soruluk bir test sınavı var .Cevaplar A,B,C,D,E olmak üzere 5 şıklı fakat sınavı cevaplarken asla ard arda aynı 3 şık cevap olmuyor.örnek vermek gerekirse 20 cevaplık bir dizinin herhangi bir yerinde (d,d,d)……. (c,c,c)……..şeklinde cevap oluşmuyor vede bu kural sınava giren adaylarcada biliniyor vede herkes bu kurala uyuyor şimdi bu sınav kaç değişik şekilde cevaplanabilir ?

Not : Bu kuralın aynısı ÖSS de bile var (sanıyorum 6 doğru cevap üst üste oluşmuyor)

BAŞARILAR..:4

__________________
En qunceL M2 HiLeLeriyLe karsinizda oLamaya caLisicaqim :D


Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu