[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #16681  06-09-2009 13:19 GMT+2 saat  

€MRAH


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 55.6%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 573
Şehir: AMASYA
Ülke:
Meslek: wepmaster (olacam inşallah):=)
Yaş: 32
Facebook'ta Paylaş
Kış mevsiminde Şanlıurfa'da yazları da göç ettikleri Iğdır'da bohçacılık yapan göçer ailelerin çocukları toplu halde sünnet ettirildi. Törende, 4 yıllık evli, 2 çocuk babası 24 yaşındaki Çetin Külçür de, erkekliğe ilk adımı atan 1 yaşındaki oğlu Polat ile birlikte sünnet oldu.

Geçen ay Şanlıurfa'dan gelip, Iğdır'ın Yaycı Köyü kırsalına kurdukları 30 çadıra yerleşen 200 kişilik Külçür aşiretindeki çocuklar için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Yaycı Köyü Muhtarı Paşa Yanardağ'ın düzenlediği sünnet şöleninde, 17 çocuk ile birlikte çocuklardan birinin babası Çetin Külçür de sünnet oldu. Davul- zurna eşliğinde yapılan şölene katılanlar, halay çekip eğlendi.

Geçen yıl da 37 çocuğu aynı yerde sünnet ettirdiklerini söyleyen aşiret reisi Abdurrahman Külçür, “Her yaz minibüslerimizle Iğdır'a gelip kurduğumuz çadırlara yerleşiyoruz. Burada bohçacılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Kışın ise buralar soğuk olduğu için tekrar Şanlıurfa'ya dönüyoruz. Günlerimiz hep yollarda geçtiğinden sünnet bizim için her zaman problem olmuştur. Eniştem Çetin Külçür'le birlikte 17 çocuğu da sünnet ettirdik. Eniştemin ve diğer çocukların kirveliğini bize her zaman yardımcı olan Yaycı Köyü Muhtarı Paşa Yanardağ yaptı” dedi.

HER BABAYA NASİP OLMAZ

Oğlu ile birlikte sünnet olmanının mutluluğunu yaşadığını söyleyen baba Çetin Külçür ise, “Dört yıldır eviliyim. Bir kız ve bir erkek çocuğum var. Oğlumla birlikte sünnet olmak varmış. Oğlumla birlikte sünnet olmanın utancını değil sevincini yaşıyorum. Bu her babaya nasip olmaz” diye konuştu.

Çetin Külçür'ün eşi 20 yaşındaki Emine Külçür de, hem oğlu Polat'ın hem de eşinin sünnet olmasını, düğünde bol bol göbek atıp halay çekerek kutladı.

__________________
[URL=http://www.huzuristan.com/u-1877.html][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/3219/mrah.png[/IMG][/URL]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/9/istiklalmarsicw8.gif[/IMG]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/win7.jpg[/IMG]
[URL=http://www.huzuristan.com/u-1877.html][IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/userbar621528dg0.gif[/IMG][/URL]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/ff.gif[/IMG]
[URL=http://www.huzuristan.com/u-1877.html][IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/cs4.gif[/IMG][/URL]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/flashget.gif[/IMG]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/daemontools.gif[/IMG]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/nero_2.gif[/IMG]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/limewire.gif[/IMG]
[IMG]http://www.userbarlar.com/ub/data/media/6/wmp.gif[/IMG]
Gender_Bay Çevirimiçi durumu