[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #20389  16-05-2010 01:01 GMT+2 saat  

didem


Süper Aktif Üye


Tecrübe Puanı.: 64.9%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 908
Şehir: .....
Ülke:
Meslek: _____=)
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
MALZEMELER

4 adet soyulmuş armut
1 limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 litre su

ÇİKOLATALI SOS İÇİN

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
175 gram bitter çikolata




YAPILIŞI
Armutlar ikiye bölünür ve çekirdekleri temizlenir.Kararmamaları için üzerlerine limon suyu dökülür.Vanilya esansı ve toz şeker yarım litre suya ilave edilir ve eriyene kadar karıştırarak kaynatılır.Armutlar şekerli suya konur ve bir süre daha kaynatılır.Armutlar şekerli ve vanilyalı suda iyice piştikten sonra soğumaya bırakılır.Bu arada üzerinin çikolatalı sosu hazırlanır.Armutları pişirdiğimiz sudan 6 çorba kaşığı alınır.Bitter çikolata,tereyağı veya margarin bu suyla eritilir.Tencerenin altı kapatılıp karıştırılır.Daha sonra,soğuyan armutlar sostan çıkarılır.Servis yapmadan az önce çikolatalı sos armutların üzerine dökülür.Arzu edilirse yanına vanilyalı dondurma da ilave edilebilir.
AFİYET OLSUN....

__________________
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu