Fulfillment Ne Demek?

Son zamanlarda çok fazla duyulmaya başlanan bir kelime olan Fulfillment’i sizler için araştırdık. Peki fulfillment nedir ?

Şirketlerin e-ticaret konusunda sürekli ihtiyaçları değişmektedir. Satıcılar üzerindeki iş yükünün yüksek olması sebebiyle de hafifletmek istenmektedir. Tüm ürünlere yetişmek, neredeyse imkansız gibi görünmektedir. Bu zorlu süreci hafifletecek e-ticaret sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Türkçe anlamı, sipariş karşılama olan fulfillment en kısa şekilde; bir şirketin yeni sipariş alması ve almış olduğu siparişlerin müşteriye iletilmesi sürecinde geçen tüm e-ticaret operasyonlarının sadece bir sistem içerisinde toplanması olarak tanımlanır. Bu sistem; e-ticarette yazılım, tasarım ve teknik donanım gibi konularda firmanızı desteklemektedir. Böylece ekonomik kazanımın yanı sıra, zamandan da tasarruf edilmiş olunur.

satis fulfillment

Anahtar teslimi bir e-ticaret sistemi olarak kabul edilen sipariş karşılama, uygulama olarak 4 aşamadan oluşan sistemde; depo yönetimi, lojistik yönetimi, sipariş yönetimi ve müşteri ilişkileri aşamaları bulunmaktadır. Satışta tüm sistemi kapsarken; fotoğraf çekimi, ürün içerik bilgilerinin hazırlanması ve katalog hazırlanması gibi çalışmaları kapsamamaktadır. Sistemin verimli olabilmesi için gerekli basamakların takip edilmesi gerekir.

Fulfillment’in Avantajları Nelerdir?

Zaman bakımından işleri hızlandıran bir sistem olan Fulfillment, tüm sistemleri tek çatı altında yapmaktadır. Firmalar; tasarım, teknik ihtiyaç ya da yazılım gibi konularda çalışma yapmaksızın, işlerini ekibe devretmektedir. Ekip tarafından; teknik ihtiyaçlarla beraber, operasyonel ve depo hazırlıkları da karşılanmaktadır. Satışa açılması düşünülen ürünler, depoya aktarılmaktadır. Telefon numarası, destek e-mail adresi gibi tüm operasyonel ihtiyaçlar hazır hale getirilmektedir. Ayrıca çağrı merkezleri kurumları da gerçekleştirilir.

Fulfillment Sistemin Faydaları

Verilecek olan hizmet, e-ticaret maliyetini düşürmek ve satışlarını arttırmak isteyen her firma için uygundur. Ürünler satılır ve ürünlerin müşterilere ulaşması sağlanır. Kullanılacak olan sistem kendine özel bir e-ticaret sitesi kurma düşüncesi olanlar için çok fazla avantajlıdır. Çünkü güçlü insan kaynakları ile hizmet verilmektedir. Tek başına satıcının tüm süreçlere hakim olması oldukça zordur. Bu sebeple, sipariş karşılama hizmetinin alınması son derece önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir