Google Adwords, Google Ads oldu

google adwords google ads oluyor.Google her geçen gün kendisini geliştiriyor ve hizmetlerini değiştiriyor. En önemlisi de mevcut hizmetlerinin isimlerini belli zamanlarda değiştirebiliyor. Google, tutmayan veya az kullanılan servislerini kapatmakla da ünlü bir şirket. Sürekli yenilik ve değişiklik yapılması da aktif olduklarının göstergesi.

Google’un Adwords hizmeti en büyük gelir kapısından biri. Google tarafından reklam platformu artık Google Ads olarak adlandırılacak. Bu kararın alınma sebeplerinden en önemlisi geri bildirimlerin olması olarak bildiriliyor. Yeni oluşturulacak Google Ads markası; Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı, Video, Uygulama ve diğer platformlarda sunulan tüm kampanya türlerinini temsil edecektir. Yani tüm platformlar için kullanılacak bir marka haline gelecektir.

Basit bir isim değişikliği olarak görülse de ileriyle yönelik bir hareket olduğu düşünülüyor. Tabi ki ilk olarak kelime bazlı reklamlar mevcuttu ve bu sebeple de ismi Adwords olarak belirlenmişti. Günümüzde video reklamları, uygulama reklamları gibi birçok platform olduğu için de bu güncelleme şart olmuştu diyebiliriz. Ayrıca ismin kısalması ve kolay yazılabilmesi de en önemli gerekçelerden biri olarak gösterilebilir.

Yeni oluşturulan Google Ads markasının yeni ad ve logoları 24 Temmuz 2018’den itibaren tüm Google sayfalarında görüntülenmeye başlayacaktır. adwords.google.com olan sayfa da ads.google.com olarak değişecektir. 24 Haziran’dan sonra bu değişikliği kullanan herkes görecektir. Kullanıcıların herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Hali hazırda bu ürünleri kullanan kişilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir