Google Alışveriş Reklamları Kaldırılıyor!

Alışveriş reklamları uygulaması ile internet satışı yapan sitelere yönlendirme yapan Google, Türkiye’de aldığı yeni kararını bugün açıkladı. Google şirketi, arama motorunda çıkan ve direkt olarak alışveriş sitelerine yönlendiren reklamlarda değişikliğe gidecek. Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun almış olduğu karardan dolayı 10 Ağustos’tan itibaren hiçbir şekilde alışveriş sitelerinin ürün reklamlarını göstermeyecek.

google alisveris reklamlari kaldiriliyor

Rekabet Kurumu’nun Mayıs 2020’de Google üzerinde alışveriş reklamlarıyla ilgili alınan karar doğrultusunda ürün aramasını yapan kullanıcılar, artık alışveriş sayfalarında çıkan ürünleri sonuçlar arasında göremeyecek.

Kullanıcılar şuanda Google’da bir ürün ismi ile arama yaptığında kaydırma şeklinde ürün fiyatları ve ürünleri kolayca listeliypr ve kullanıcılar fiyatları karşılaştırabildiği gibi direkt olarak ürüne tıklayarak ilgili alışveriş sitesini ziyaret edebiliyor. Ancak 10 Ağustos’tan sonra bu uygulama sona erecek.

Google’ın yaptığı açıklama şu şekilde:


“Bu yılın başlarında Rekabet Kurumu Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine (AKS) eşit davranması yönünde bir karar verdi. Yanıt olarak, Rekabet Kurumu’na (RK),satıcılardan Alışveriş reklamlarının gösterilebilmesi için AKS’lere Google Alışveriş’le aynı fırsatı sağlayacak ve Alışveriş reklamlarının ürün kalitesini hem kullanıcılar hem de satıcılar için sürdürülebilir kılacak bir dizi tedbir sunduk. Sunduğumuz tedbirler Alışveriş reklamları için Avrupa’da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere çok benzer bir çözüm yolu içeriyor. Ancak, sunduğumuz çözüm önerilerinin Türkiye için kabul edilebilirliği şu aşamada belirsiz.”
Açıklamada, “Bu nedenle, faaliyetlerimizi yasal çerçevede sürdürebilmek ve müşterilerimize hazırlık yapabilmeleri için yeterli süreyi sağlamak amacıyla, maalesef 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Alışveriş reklamlarını Google’ın Türkiye’deki arama sayfalarından kaldıracağız” denildi.

Google

Rekabet Kurumu arama motoru üzerinde kullanıcıların aradığı ürünleri satan diğer sitelerin hakkının yendiği gerekçesiyle Google’ın arama sonuçlarına alışveriş reklamları almasının rekabeti ihlal ettiğini belirtiyor.

windows 10 education lisans satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir