IOS 9.3 Güncellemesi İndirilebilir Durumda!

Apple kullanıcılarının beklediği IOS 9.3 güncellemesi geldi. Güncelleme Türkiye saatiyle 22 Mart 21.00’da tüm dünyada ve Türkiye’de dağıtılmaya başlandı.

Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme kısmından güncellemeleri kontrol ederek IOS 9 güncellemesini görebilirsiniz. 312 MB boyutundaki IOS 9.3 güncellemesi yaklaşık 10 dakikada yüklenebiliyor. Güncelleme yapabilmek için şarjınızın en az %50 olmalı ya da cihazınız şarja takılı olmalıdır.

Güncellemenin en önemli özelliği olan Night Shift, bulunduğunuz konumuna göre bölgedeki aydınlık karanlık durumuna göre renk sıcaklığını değiştiriyor. Hava karanlık ise daha sıcak tonlar kullanarak gözün yorulmasını engelliyor. Notlar uygulamasına giriş için de artık Touch ID kullanılacak. Bu da kişisel güvenliğe çok daha fazla önem verildiğini gösteriyor.

Night Shift Özelliği Nasıl Açılır?
Telefonunuzla ilgilenirken sağlığınızın bozulmaması için Night Shift modunu kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Gece olduğunda telefonun renk sıcaklığı otomatik olarak ayarlanıyor ve gözünüz daha az yoruluyor. Bu özelliği tabi ki 5S ve daha yeni bir cihaza sahipseniz kullanabilirsiniz. Güç tasarruf modunda iken Night Shift özelliğinin kullanılmasına izin verilmiyor.

Ayarlar menüsüne girdikten sonra ekran ve Parlaklık menüsüne giriş yapınız. Burada 3.ayar olarak Night Shift seçeneğini göreceksiniz. Buradaki seçeneklerde belirli saatlerde “zamanlanmış” olarak ekran renk sıcaklığı gözü yormayacak şekilde otomatik olarak ayarlanabileceği gibi “yarına kadar açık bırak” seçeneği de seçilebilir. En mantıklı olan zamanlanmış seçeneği gibi görülüyor ve zamanlanmış seçeneğine dokunduğunuzda “gün batımından gün doğumuna” seçeneğini seçmenizi tavsiye ediyoruz. Göz sağlığımız için oldukça faydalı bir özellik olduğunu düşünüyoruz ve kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

ios-9-3-guncellemesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir