İstanbul Bilişim Battı Mı?

 

İstanbul Bilişim adlı firma geçtiğimiz yıl satıldıktan sonra mağazaları birer birer kapandı ve son 1 yıldır ucuz fiyatlarla sadece internet sitesinden satış yapmaya başladı. İstanbul Bilişim kapandı mı ? son zamanlarda oldukça düşük fiyatlara ürün satarak satışlarını artırmıştır. Ucuz fiyatlara ürün sattığı için de şüphe uyandırmıştır. Sikayetvar sitesi üzerindeki satın alınan ürünlerin gönderilmediği gibi şikayetler de oldukça fazlaydı.

istanbul bilisim batti mi

Yakın zamanda konkordato ilan eden İstanbul Bilişim’in son zamanlarda ürün göndermeyerek 50 bin kişiyi mağdur ettiği öğrenildi. Aynı zamanda siparişleri göndermediği gibi iade taleplerini de yerine getirmediği tüm alışverişlerden 150 milyon TL vurgun yaptı. Ürünler geri alınıp ücret iadesi yapılmadığı gibi son zamanlarda hiçbir sipariş gönderilmedi.

Artan şikayetler “mali darboğazda olduğu” gerekçesi ile konkordato ilan eden İstanbul Bilişim hakkında ise mahkeme, 1 ay komiser atayıp şirkete 3 ay mühlet verdi. Şirketin sahibi olan Nurettin Yavuz isimli sahıs ise sırra kadem bastı. Konkordato dava dosyasına dahil olan 564 sayfalık mağdur listesinde de 50 bine yakın vatandaş yer alıyor. Mağdurlardan toplanan paranın tutarı ise 150 milyon TL’nin üzerinde. Bu rakamlara bir de şikayetçi olmayıp halen bekleyenler de eklendiğinde mağdur sayısının oldukça çok daha fazla olduğu düşünülüyor.

İstanbul Bilişim’i 2019da devralan Nurettin Yavuz’un 114 ayrı dolandırıcılık kaydı var fakat hiçbir mal varlığı gözükmüyor.
İstanbul Bilişim sahibi kim ?
İstanbul Bilişim’in sahibi Nurettin Yavuz adında Diyarbakır’da yaşayan 31 yaşındaki birisidir.

windows 10 pro lisans satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir