KGYS Nedir?

kgys nedirŞehirlerin tamamında oluşan olayların aydınlatılması, suç teşkil eden kişilerle daha aktif olarak mücadele edilebilmesi, trafik denetiminse teknolojik imkanlardan faydalanılması amacıyla kanunlara uygun olarak elde edilen görüntü, ses ve konum tüm bilgilerin işlenmesi ve siste kullanıcılarının otomatik olarak uyarılmasını sağlayan, modüler olarak geliştirilmiş olan sistemlerin tamamıdır. KGYS Nedir ?

KGYS açılımı nedir Kent Güvenliği Yönetim Sistemi olup Mobese olarak adlandırılan sistemin daha komple bir güvenlik sistemi haline getirilmiş halidir. Kentten toplanan görüntüler ve ihbarlar bir arada toplanarak kent güvenliği sağlanmaktadır. Okullarda bulunan güvenlik kamera sistemleri de KGYS sistemlerine entegre edilmeye başlanmıştır. Sistemle birlikte 80 il ve 386 ilçeyi takip eden kameraların tümü Ankara ve İstanbul’daki merkezlere doğrudan bağlı olacak. Yazılım ve sistem elemanları Aselsan tarafından üretilmektedir.

Görüntüleme Sistemi, Çağrı Yönetim Sistemi ve mobil Uygulamalar Sistemi olarak 3 gruptan oluşmakta olan bir sistemdir. Kameralar ile şehirlerin canlı olarak anlık izlenmesi ve çağrı yönetim sistemi ile çağrıların takibinin yapılması, gerekli birimlerin sevk edilmesi ve mobil uygulamalarla birlikte polisin ihtiyacı olan GBT gibi sorgulamaların yapılması sağlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir