Killa Hakan Kimdir?

Rapçi ve söz yazarı olan ve gerçek adı Hakan Durmuş olan Hakan Killa kimdir ? Ceza, Ezhel ve Ben Fero gibi dev isimlerle yeni albümünde düet yapan Killa Hakan oldukça ses getirdi.

killa hakan kimdir

Dün gece itibariyle şarkının yayınlanmasıyla oldukça ses getirdi. 1 saatte 1 milyon gibi rekor izlenme sayısına ulaşan şarkı gündeme oturmayı başardı. Gerçek ismi Hakan Durmuş olan ve kısa zamanda rap müziğin başarılı isimlerinden biri olan Hakan 1973’de Almanya, Berlin’de doğmuştur. 46 yaşındadır. Balık burcudur. Babası eski Milli güreşçi Ali Rıza Durmuş DA koyu bir Trabzonsporlu olduğu için ile herkes Trabzonlu olduğunu sanmaktadır ancak baba tarafından aslen Tokat’lıdır.

Genç yaşlarında cezaevi ile tanışmış ve burada kaldığı sürede de rap sözleri yazmıştır. Almanya’da polislerin Türklere karşı tutumları nedeni ile hapse girmiştir. Ardından tekrar bir polise karşı Nazi, yani ırkçı dediğiiçin hapse girmiş ve 4 ay hapiste kalmıştır. Almanya’da Türkçe rap yaparak Türkçeyi Avrupa’ya tanıtan Killa Hakan, MTV Almanya kanalında 15 hafta boyunca Top 10 listesinde kalmayı başarmış olan tek Türk rap sanatçısı olarak tanınmaktadır.

Şarkılarında ve sosyal medya hesaplarında 36 rakamını çokça kullanmaktadır. 36 sayısının anlamı ise doğupbüyüdüğü yer olan Kreuzberg City’nin posta kodu olmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir