Klima Nem Alma Modunda Ne Kadar Enerji Harcar?

klima nem alma modunda ne kadar enerji harcarYaz aylarında klimalar en büyük kurtarıcımız oluyor. Ancak daha az harcaması için farklı yöntemler denememiz ede gerekebiliyor. Klima normal mod ve nem alma modunda soğutma yapabiliyor. Klima nem alma modunda ne kadar enerji harcar sorusu da çok merak edilen bir konu haline geliyor. Nem alma modu DRY modu olarak da adlandırılmakta olup tüm marka ve model klimalarda mevcut olan bir özelliktir.

Klima nem alma modunda ne kadar elektrik harcar ? Eğer ki iki modda da klimanızı kullanmayı denediyseniz, her iki seçimde de ortamın soğutulduğunu farketmiş olmalısınız. Teknik olarak da soğutma ve nem alma modu aynı işi yapmaktadır. Soğutma modunda fan da sürekli devreye girdiği için soğutma kapasitesi daha yüksek olmaktadır. Soğutma modunda iç ünitede bulunan fan daha uzun süre çalışmakta olduğu için elektrik tüketimi nem alma moduna göre daha çok olacaktır.

Soğutma modu yerine nem alma modu kullanıldığında enerji sarfiyatı daha az olacaktır. Nem alma modu odanızın nemini tamamen almayacaktır. Ortamın nemini azaltarak sizi rahatlatacağı gibi, soğutma veya güç modlarından daha az enerji harcayacaktır. Kullandığınız cihaza göre tüm sarfiyat oranları değişeceği için buradan bir hesaplama yapmak mümkün olmayacaktır. Eğer ki cihazınıza ait olan kullanma kılavuzuna ulaşabiliyorsanız detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır. Cihazın üretici firmasıyla da tüm detaylar hakkında ve sarfiyat miktarları hakkında bilgi almanız mümkün olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir