Klima Suyu Ne İşe Yarar?

Yaz aylarında klimanın kullanımı sonucunda oldukça fazla miktarda su biriktirilebiliyor. Hava ne kadar sıcak ve nemli ise o kadar çok su birikebiliyor. Gün boyu çalıştırılan bir klima boyutuna bağlı olarak 5-10 lt su üretebilmektedir.

Klima ile havadaki su molekülleri yoğuşma ile havadan ayrılmaktadır. Klimanın ürettiği su saf sudur, içerisinde kireç, sodyum vs bulunmaz. Musluk suyundan farklı olarak içeriğinde mineral bulunmamaktadır. Klima suyunu, drenaj hortumu ucuna şişe koyarak şişeleri doldurup biriktirebilirsiniz. Klima suyu çiçek sulamak için uygundur ancak sebze ve meyve sulamak için uygun olmayacaktır çünkü klima suyu içerisinde metaller bulunabilmektedir.

Klima suyu kesinlikle içilmemelidir. İçeriğinde metal bulunduğu için vücuda nüfuz edecektir.Klima suyunu aracınızın radyatöründe kullanılabilir, kireç içermediği için de kireçlenme sonucu olumsuz sonuçlar oluşmasını engelleyecektir. Ev temizliğinde de klima suyu rahatlıkla kullanılabilir. Ütülerde de klima suyu kullanılabiliyor.

Artık klima suyunu birçok kişi boşa akıtmıyor, depolayarak çiçek sulama ve ev temizliğinde kullanıyor. Tasarruf ve çevreyi korumak için klima suyunu depolamak yapılması gereken bir davranış.

klima-suyu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir