Krediyi Erken Kapatmak Mantıklı Mı

Krediyi Erken Kapatmak Mantıklı Mı

krediyi erken kapatmak avantajli mi

Gerek taşıt kredisi gerek konut kredisi gerekse ihtiyaç kredisini erken kapatmayı düşünüyor olabilirsiniz. Peki krediyi erken kapatmak mantıklı mı ?

Daha öncesinde krediyi erken kapatmak bankalar tarafından sevilen bir durum değildi. Şuanda kredinin toplu olarak erken kapatılması KKB kredi puanında ciddi artış sağlamaktadır. Kredinin erken ödenip bitirilmesi puanı artıracağı için bir sonraki kredinizi çekerken size faydası olabilecektir.

Faiz, masraf ve sigorta tam olarak alınacağı için bir zarar gibi görülebilir ancak kredi yükünden kurtulmanız ve puan avantajı da sağlaması avantajınızdır. Sigortanın da erken iptal edilere kalan tutarın geri alınması söz konusu olabilmektedir. Bunun yanı sıra herhangi bir taksitin de erken ödenmesi durumunda banka tarafından erken ödeme indirimi uygulanmaktadır. Erken ödeme indiriminin ne kadar olduğunu bankaya sorunuz. Erken ödemenin avantajı faiz indiriminin yaşanması olacaktır. Herhangi bir internet bankacılığı kullanıyorsanız erken ödeme indiriminin ne kadar olduğunu ödeme yaparken görebilirsiniz.

Erken taksit ödemenin bile avantajı bulunmaktadır. Tamamını kapatmadan da erken taksit ödeme indiriminden faydalanabilirsiniz.

Sadece bazı konut kredilerinde erken ödeme cezası bulunabilmektedir. Krediyi çekmeden önce veya erken ödeme yaparken böyle bir ceza olup olmadığını sormanız sizin yararınıza olacaktır. Krediyi erken kapatmak avantajlıdır ancak önceden plan yaparak daha kısa taksit seçerek daha düşük oranda faiz ödemek sizin yararınıza olacaktır.

Krediyi erken kapatmanın, kredi puanını yükseltme avantajı, borcun bitmesi sebebiyle rahatlama avantajı, sigorta bedelinin bir kısmının iadesi ve faiz indirimi avantajı olacaktır. Kredi sözleşmeleri yaparken yani kredi çekerken mutlaka erken ödeme vs gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını mutlaka alınız, bilgi sahibi olmadığınız konular daha sonra size ters düşecek durumlar olabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir