Kripto Para Soğuk Cüzdan Nedir?

Kripto paralar artık Türkiye gündemini çok fazla meşgul etmeye başladı. Gündemi bu derece etkileyen kripto paraların güvenliği en çok konuşulanlardan oldu. Kripto paraları satın aldıktan sonra saklamak güvenlik açısından oldukça önemli. Satın alınan yerde kalan kripto para sıcak cüzdan olarak adlandırılıyor ve maalesef ki güvenli olmadığı ve bir anda kapanma durumları olduğu artık biliniyor.

kripto para soguk cuzdan nedir

Cep telefonunuzda veya bilgisayarınızda da cüzdan oluşturup kripto paranızı saklamanız mümkün. Fiziksel cihazlar flash bellek gibi görülse de ekranı vs olan cihazlar ve çok da ucuz olmadığı da biliniyor. Fiziksel soğuk cüzdanların 1500 TL civarında satıldığı görülmektedir.

Fiziksel Soğuk cüzdanlar fiziksek olarak çok güvenli olarak görülse de maalesef %100 güvenli değil. Taşınabilir bellekleri kaybetmek, pantolon cebinde cüzdanınızı unuttuğunuzda yıkanması veya cihazın PIN kodunu unutmak en büyük sorunlar arasında. Ayrıca 24 kelimelik anahtar kelime grubunu güvenle yedeklemediyseniz veya daha da kötüsü, kelimelerden biri veya birkaçını yanlış kaydettiyseniz, o zaman kripto para varlıklarınıza tamamen kaybedebilirsiniz. Sonuç olarak kripto paraları bir cüzdanda saklamak gerekiyor ve güvenli bir şekilde saklanması şart. Eğer ki uygun bir şekilde ve doğru şifrelerle güvenli olarak saklamazsanız kendiniz dahi ulaşamayabilirsiniz. Sıcak cüzdanların güvenli olup olmadığı tartışılırken fiziksel cüzdanların da çok güvenli olmadığı ve dikkat edilmesi gerektiği bilinmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir