Lüks Araçlar Neden Arkadan İtişlidir?

Otomobiller önden çekişli ve arkadan itişli olarak iki sınıfa ayrılmaktadır. Spor arabaların çoğu arkadan itişlidir. Spor ve lüks araçların arkadan itişli yapılmasının nedeni ise aracın güç kaybını azaltıp daha fazla performans sergilemesini sağlamaktır. Genelde arkadan itişli araçların motoru da arkada olur bunun nedeni ise aktarma organlarını azaltıp güç kaybetmeden direk olarak yere verebilmektir ve motoru arkada olan otomobillerin aerodinamik yapısı ön kısmının daha ince olmasını sağladığı için sürtünme azalır. Arkadan itişli araçlar önden çekişli araçlara göre daha yüksek hızlara çıkabilir. Önden çekiş arkadan itiş farkı da aslında budur.

Yüksek hız yapabilen güçlü otomobillerin tümü arkadan itiştir diyebiliriz. Bunun yanında eskiden üretilen araçların bazıları çok da güçlü olmadığı halde arkadan itiş olarak üretiliyordu.

Önden çekişli mi arkadan itişli mi daha iyi sorusuna ise arkadan itişli çok daha performaslıdır ve lüks otomobillerdir diyebiliriz. Tüm otomobiller için kuru zemin çok daha iyidir. Islak zeminde, çamurda ve buzlanma durumlarında önden çekişli araçlar çok daha performanslıdır. Arkadan itişli araçlarda kuru olmayan zeminlerde daha dikkatli sürüş yapılmalıdır.

arkadan-itisli-araclar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir