Migren Hastalarının Uzak Durması Gereken Yiyecekler ve Durumlar

Migren ataklarını tetikleyen, hızlandıran, neden olan yiyecekler ve içecekler ve durumlar

Zaten uykusuzluk, stres, açlık gibi nedenlerle gizlice harekete geçmeye başlayan migreni besleyen, yardım ve yataklık eden maddelerdir bunlar. Şarap, bira, sigara, peynir, yoğurt (mayalılar), havasızlık, duman, açlık, aşırı kuru yemiş tüketimi, karides, muz, çok uyku, az uyku (düzensiz uyku), ağır yapılan egzersizler (koşmayı da içeriyor), üzüntü, sıkıntı, yalnızlık, sinir, alkol, kafein (çay, kahve), güneş ışığı, floresan ışığı, ağır kokan parfüm (genel olarak parfümler), çikolata, klima, rüzgar…

migreni-tetikleyen-yiyecekler-iceceklerAşırı gürültülü, sıcak ve havasız ortamlar, anlık hava değişiklikleri, mayalı içecekler (bira ve şarap gibi) ve tabi ki tüm rahatsızları tetikleyen yegane unsur stres oluyor.

Aynı gıda herkeste migren ağrısını tetiklemiyor. Bir kalıp Toblerone bitter çikolata migrenli bir hastayı ağrıdan günlerce süründürebilir, ama bir başkasını günlerce süren bu ağrıdan kurtarabilir. Aynı şekilde çikolatanın migrenine kötü etkileri olduğunu tecrübe etmiş bir kişi yine çikolata sayesinde bu meret ağrıdan kurtulabilir.

Sonuç olarak hastaların deneyerek yaşadığı tecrübelerle anlayabileceği, bir yiyeceği aşırı tükettiği gün sonunda tetiklediğini düşünebileceği şeylerdir. Tam olarak şunlar şunlardır diyerek sıralayıp liste yapmak doğru olmayacaktır.

Düzenli bir hayat (düzenli uyku, öğün), stres yönetimi, makul egzersizler migrenin düşmanlarındandır. Migren hastalarına sıkıntısız, mutlu yaşam diliyorum, sağlıklı günler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir