Modem Virüsü Nedir?

Modem Virüsü Nedir?

modem virusu nedir

Modem virüsü adını yeni yeni duymaya başladık ve günümüzde oldukça sayıda modemi tehdit etmeye başladı. Modem virüsü ifadesi tam olarak doğru bir ifade olmasa da yani modeme virüs bulaşmasa da bu şekilde adlandırılmıştır.

Modem virüsü olarak adlandırılan sorunun sebebi modemdeki açıktan kaynaklanan CSRF denilen teknik ile yapılan saldırılardır. Bu saldırı yöntemi ile ADSL modem DNS sunucu bilgileriniz değiştirilebilir ve girmek istediğiniz siteler yine başka bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Sürekli reklamlar çıkıyorsa ve farklı siteler açılıyorsa modeminiz saldırı almış demektir. Bilgisayarınıza virüs bulaşmasından farkı ise kullandığınız modemle internete bağlandığınız her cihazda olağandışı durumlar yaşanmasıdır.

İllegal içerikli hack warez içerikli siteler bu soruna neden olabilmektedir. Herhangi bir indirme yapmadan dahi modeminiz tehdit altına girebilir. Şuanda TP-Link ve Zyxel marka modemlerde sıkça görülebilen bu sorun oldukça illet bir şey.

Sonunun çözümü için ilk akla gelen ve denenmesi gereken modemi komple sıfırlamak olacaktır. Ancak bu sorun modem hard reset ile maalesef çözülemiyor ve sorun devam ediyor. Modem eğer ki yeni bir modem ise güncel bir yazılım yükleyerek sorundan bir ihtimal kurtulabilirsiniz. Eski modemlerde yeni yazılım bulunmadığı için sorundan kurtulmak da mümkün olmayabilir.

Son olarak kesin çözüm modemi değiştirip güncel bir modem satın almak olacaktır. Modem üreticileri örneğin TP-Link şirketi bir güvenlik açığı olduğunu kabul ediyor ancak yeni bir yazılım çıkarmadığı için yeni modem almayı öneriyor.

Bir yorum

  1. abdurrahman mitat

    nedir?? bana yardım olur musün türk degil ben suri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir