Nutella Helal Mi Helal Değil Mi?

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çok satılan İtalyan menşeili Nutella, Twitter üzerinden ürünlerinin helal olup olmadığı sorulan bir soruya hiç beklenmedik bir cevap verdi. Sosyal medyada bir kişinin ‘Nutella helal mi?’ şeklinde bir soruya, No they are not halal yani ‘Hayır, helal değil’ şeklinde cevap verdi ve firma, gelen aşırı tepki üzerine açıklama yaptı. Nutella helal değil mi ?

Sosyal medya üzerinden oldukça fazla tepki alınması üzerine açıklama yapmak durumunda kalan Nutella, hatalı tweet attıklarını belirterek özür diledi. No they are not halal ne demek ?

Tüm dünya genelindeki resmi hesapları üzerinden açıklama yapan Nutella Türkiye de, resmi twitter hesabı ile Türkçe bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama aşağıdaki gibidir:
”Dünya çapında satılan tüm Nutella, Helal tüketime uygundur. Nutella üreten endüstriyel tesislerin% 90’ından fazlası halihazırda üçüncü bir şahıs tarafından Helal sertifikasına sahiptir ve geri kalan fabrikaları sertifikalandırma sürecindeyiz. Daha önceki tweet’imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir