Oda Kahvaltı Nedir?

Bazı terimleri anlamak zor olabiliyor ve sonrasında sürprizlerle karşılaşmak da mümkün olabiliyor. Çoğunlukla şehir otellerinin uygulamakta olduğu konsept olan oda kahvaltının ne demek olduğunu ayrıntılı olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kısaca otel konseptleri içinde en az ücretsiz hizmet veren temel konsept olarak açıklanabilir. Aynı zamanda ülkemzde ve dünya genelinde en çok kullanılan konsepttir. Oda kahvaltı nedir ?



Oda kahvaltı ile odaya kahvaltı gelmesini dahi bekleyenler olabiliyor ve yanlış anlaşılmaların olmaması için biz de sizlere bu konsepti anlatacağız. Oda olarak söylenen konaklama yapılan oda, kahvaltı olarak da sabah ücretsiz olarak verilen açık büfe kahvaltı anlatılmaktadır. Yani oda ve kahvaltı bu konseptte ücrete dahil. Geri kalan hizmetler ücretli olabilmektedir ve sorulması gerekebilir. Oda kahvaltı ne demek bilmeden de rezervasyon yapmak can sıkıcı durumlara neden olabilir.

oda kahvalti nedir

Herhangi bir otele rezervasyon yapmadan önce “ücretsiz verilen hizmetler” kısmına dikkatlice okumanız tavsiye edilmektedir. Örnek olarak şehrin çok dışında yer alan bir otel size oda kahvaltı konseptinde hizmet veriyorsa öğle yemeği ve akşam yemeği otelde pahalı olabileceği gibi dışarıda yemek yemeniz de sıkıntılı olup canınızı sıkabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir