Operatörler ve Bakırköy Belediyesi Savaşı!

Bakırköy ve çevresinde GSM operatörleri çekim sorunu yaşıyor ve kullanıcılar bu durumdan oldukça şikayetçi. Operatörler de durumun Bakırköy Belediyesi’nin baz istasyonlarına yönelik engelleme yaptığı bu sebeple de çekim sorunu olduğunu bildiriyor. Belediye ise durumun daha farklı olduğunu belirtiyor ve ruhsatsız olarak baz istasyonu kurulduğu ve ruhsat almak için de herhangi bir başvuru yapılmadığını belirtiyor.

Belediyeler bağımsız alanlarda yapılan baz istasyonlarını engellerken yerleşim yerlerindeki binaların üzerine baz istasyonu yerleştirilmesine de halk karşı çıkıyor. Bu şekilde de belediye ve GSM operatörleri arasında kıyasıya çekişme olacak gibi görünüyor. Operatörler ise kullanıcıları Belediye’ye müracaat etmeye yönlendiriyor.

Vodafone’un gönderdiği SMS şu şekilde:

Bakirkoy ilcesinde Belediye tarafindan bazi cekim noktalarimiza yapilan engelleme sebebiyle iletisiminizde kesinti yasayabilirsiniz. Tum operatorlerde yasanan bu mudahale icin yasal surec baslatilmistir. Bu olay ile ilgili dilerseniz Belediye’ye basvuruda bulunabilirsiniz.

Bakırköy Belediye’nin resmi internet sitesinden yaptığı son açıklaması da şöyle:

Son günlerde GSM operatörlerinden ilçemizdeki baz istasyonlarına belediyemiz tarafından yapılan müdahaleler neticesinde hizmette aksaklık oluştuğuna dair mesajlar atılmaktadır. Konu ile ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunmak istiyoruz;

Anayasa Mahkemesinin 22.09.2010 gün ve 2010/91 sayılı kararında yapı niteliği taşıyan baz istasyonlarının imar mevzuatına tabi olduklarını ve bu anlamda ilgili kurumların (yani belediyemizin) denetim yetkisinin Danıştayca kabul edilmeye devam ettiği belirtilmiştir.

3194 sayılı imar kanunun 31.,32. ve 42. maddelerine ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 9. maddesi şartlarına aykırı yapılan Baz İstasyonlarının, 1 ay içinde ruhsata bağlanması gerekmekte olup, ruhsata bağlanmaması halinde Belediye Encümenince 3194 sayılı İmar Kanunun 32. Maddesi gereği alınan karar doğrultusunda kaldırılması gerekmektedir.

Yapılan denetimler sonucunda, imar mevzuatına aykırı olduğu tespit edilen baz istasyonları için bu işlemlerin yapılacağı GSM operatörlerine bildirilmesine rağmen, baz istasyonlarının ruhsata bağlanması hususunda GSM operatörlerinin bir başvurusu olmamıştır.

Ayrıca İstanbul 6.İdare Mahkemesinin 30.04.2015 tarih ve 2014/2637 esas, ve 2015/1130 sayılı kararında işlemlerin 3194 sayılı İmar Kanunun 32. Maddesindeki prosedür izlenerek işlem tesisi edilmesi gerektiği kararı verilmiştir ve Belediyemizde mevzuatlar ve mahkeme kararları doğrultusunda yasal işlemlerini yürütmektedir.

Değerli halkımıza saygı ile duyurulur.

baz-istasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir