Ponçik Ne Demek?

Ponçik kelimesi günümüzde çokça kullanılan ve genelde sevimli anlamında insanların birbirine söylediği bir söz. Birçok kişi tam olarak ne demek olduğun bilmiyor ancak söylüyor. Peki bir anlamı var mı ve ponçik ne demek ?

poncik ne demek

Kedi ve köpeklere de verilen bir isim olup erkeklerin kızlara yani birbirlerine sevimli olduğu anlamında söylediği bir söz olabilmektedir. Ponçik kelime anlamı nedir ?

Çok ilginç ancak İngilizceden gelmekte ve ponchic kelimesi de tatlı ve sevimli gibi anlamlara gelmektedir. Aynı isimle İzmir’de meşhur olan elmalı kurabiye de yapılmaktadır. Ve ayrıca Polonya’da hamur işi tatlı olarak yer alan ve Rusya ve Ukrayna’da da yapılan aynı isimle bilinen tatlı çeşitleri de vardır. Aynı zamanda küçük sade poğaçalara da ponçik denmektedir. Buralardan mı tatlı anlamına geldiği bilinmiyor ancak sevimli ve tatlı bir sözcüktür.

Yani Ponçik sözcüğü ülkemizde tatlı ve sevimli olan her şeye esprili bir dille söylenmektedir. Türk Dil Kurumu’nda bu kelimenin bir anlamı yoktur ve güncel Türkçe sözlükte de yer almamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir