Sağlık Bakanlığı Bez Maske İçin Uyardı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı bilgilendirmeye göre “Bez maske; 2 yaşın altındaki çocuklarda, solunum sıkıntısı olanlarda, şuuru kapalı olanlarda ve maskeyi yardımsız çıkarıp takmada engeli olanlarda kullanılmamalıdır” denildi.

Bakanlığın Twitter üzerinden yaptığı bilgilendirmeye göre maskenin kişisel olması, her bireyin sadece kendi maskesini kullanması gerektiği yazıldı. Koronavirüsten korunmak için en önemli şeylerin sosyal mesafe ve el temizliği olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Maske takmadan önce ellerinizi en az 20 saniye su ve normal sabunla yıkayın veya alkol içerikli el antiseptiği ile 20-30 saniye ovalayın. Yüzünüze uygun ölçüde ve rahat nefes alıp vermenizi sağlayan pamuklu kumaştan yapılmış bir maske kullanın. Maskenin ağız ve burnunuzu tamamen kapattığından emin olun. Maske bu bölgelere tam olarak oturmalı ve yüzünüzle maske arasında boşluk kalmamalıdır.

Maskeyi takarken maskenin iç yüzüne dokunmayın. Maskeyi kulağa takılan lastiklerinden veya başın arkasında bağlanan iplerinden tutarak takın. Maskeyi asla çenenizin altına veya başınızın üstüne yerleştirerek kullanmayın. Nemlenen veya kirlenen maskenizi değiştirin, bunun için çantanızda veya yanınızda birden fazla maske taşıyın.”

Sağlık Bakanlığı

Bez maskenin koruyucu olmadığı ve medikal maskelerin de kullanılması gerektiği uzmanlar tarafından sıkça hatırlatılıyordu. Bez maskelerin nefes almayı engellemesi sonucu ölümler yaşanacağı da bu sayede bakanlık tarafından hatırlatılmış oldu.

saglik bakanligi bez maske icin uyardi

office 2016 lisans satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir