Şeritli Araba Muayeneden Geçer Mi?

Şeritli Araba Muayeneden Geçer Mi?

araba serit muayeneden gecer mi

Araçlarda sticker ile yapılan şerit güzel bir görünüm oluşturmaktadır. Birçok kişinin de bildiği gibi araçların kendi renginin haricinde aracın %30 kadarı farklı renk olabilir. Ancak araca yapılacak olan boydan boya şeritlerde yada kaputa yapılacak şeritlerde dışarıdan gören bir insanın ihbar sırasında veya herhangi  bir şikayet sırasında aracınızı çift renk görmektedir. Yani güvenlik açısından renk farkının emniyete bildirilmemesi sorun olmaktadır.

Bir çok kişi renk değişikliğine sebep olan şeridi bilinçsiz bir şekilde yaptırıp ceza kesilmesine neden olmaktadır. Yapılacak şerit ruhsata işletildiği zaman rahatça aracın istediğiniz yerine folyo veya şerit yaptırabilirsiniz. Ruhsata işlenmemiş olan ve %30’u geçen renk değişikliği ceza sebebi olabildiği gibi muayeneden de geçememe durumuna sebep olmaktadır. Bu yüzden araç üzerinde yapılan renk değişikliği mutlaka ruhsata işlenmelidir. Herhangi bir renk değikliği yapmadan önce ruhsata işletilip işletilmemesi gerektiğinin araştırılması gerektiği unutulmamalıdır.

Şerit veya kaplamaların ruhsata işlenmesi için ilk önce Tuvturk’ten tespit yaptırılması ve sonrasında emniyetten randevu alınıp ruhsata işlenmesi gerekmektedir. Zor bir işlem olmayıp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir