Soğuk Buhar İle Sıcak Buhar Arasındaki Fark

sicak buhar ile soguk buhar arasindaki farkKuruyan havanın nemlenmesi için ve daha rahat nefes alabilmek için buhar makinesi kullanabilirsiniz. Buhar makineleri ilk üretildiğinde sadece sıcak olarak buhar verebiliyordu. Sıcak buhar makineleri de sadece kışın kullanılıyordu. Daha sonrasında soğuk buhar makineleri de üretildi. Nem oranının düşük olması sorunlara neden olabileceği gibi yüksek olması da sağlıksız bir ortamın olmasına neden olacaktır. İdeal olarak bir evde nem oranı % 30- 50 civarı olmalıdır. Fazla nemli ortam evdeki küf mantarlarının, zararlı bakterilerin ve ev tozu akarlarının üremesinde artışa neden olabilir. Ayrıca bu cihazların temizlenerek bakımının yapılması da çok önemlidir ve sağlıklı bir sonuç alınması için cihazların düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Yaz aylarında kullanılması çok tavsiye edilmemektedir.

Soğuk buhar ile sıcak buhar arasındaki fark nedir ?

Soğuk buhar makineleri insanların duyamayacağı bir hızda ve çok yüksek hızda titreşerek suyu buharlaştırır ve soğuk bir buhar üretir. Havayı temizleme özelliği olduğu için soğuk olan tavsiye edilmektedir. Cihazlar daha sessizdir ve el yakmaz. Yazın ya da kışın rahatlıkça nemlendirme amacıyla kullanılması tavsiye edilmektedir. Soğuk suyun bakteri ve küflerin üremesi için daha uygun bir ortam olduğu biliniyor ve tehlikelerinden biri olarak sayılıyor.

Sıcak buhar makineleri ise cihaz içindeki rezistans ile suyun kaynatılması ile sıcak buhar üretmektedir. Cihaz 3-4 dakika sonra sıcak buhar vermeye başlamaktadır. Sıcak olduğu için mentol vs gibi kokuların içine eklenmesiyle koku yayabilmektedir. 4 kata kadar daha fazla elektrik harcamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir