Süresiz, Ömür Boyu Nafaka Sona Eriyor!

İkinci olarak çıkacak olan yeni yargı paketinde yer bulması beklenen düzenlemeye göre, iki seneye kadar süren evliliklerde nafaka süresi iki sene, iki sene üzerinde olan evliliklerde de evli kalınan süre kadar nafaka ödenecek.

suresiz omur boyu nafaka sona eriyor

AK Parti’nin hukukçu kurmayları ile Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 2. Yargı Paketi’nde nafaka ile icradan çocuk teslimine ilişkin düzenlemenin olup olmayacağı tartışılıyordu. Bu iki konunun ayrı bir paket yapılması da gündeme gelmişti. Ancak AK Parti kurmayları, süresiz nafaka ve icradan çocuk teslimi uygulamasını da sonlandıracak maddelerin de 2. Yargı Paketi’nde yer alacağı bildirildi. Ömür boyu nafaka uygulaması ve icra yoluyla çocuk teslimi uygulamasına son veren düzenleme yılbaşından önce Meclis gündemine taşınacak.

Alınan bilgilere göre, yapılacak olan bu düzenleme ile ömür boyu nafaka uygulamasına da bazı istisna durumlar hariç olmak üzere komple son verilecek. Nafaka bağlanması için evlilik süresi, kadının yaşı, gelir durumu, çocuk olup olmadığı, tarafların kusur oranı gibi kriterler dikkate alınacak. Nafakanın evli kalınan süre ile sınırlandırılması, ancak bu sürenin iki senenin altında olmayacağı belirtiliyor. İki seneye kadar olan evliliklerde nafaka süresi iki sene, bu sürenin üzerindeki evliliklerde ise evli kalınan süre kadar nafaka ödenmesi tartışılıyor.

Fakat, kadının yaşının büyük olması, çalışamayacak durumda olması gibi şartlar söz konusu olduğunda süre sınırı olmadan nafaka ödenecek. Bu durumdaki kadınlar ömür boyu nafaka alabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir