Categories: Teknoloji

Talking Angela Gerçekten Çocuklara Ne Diyor?

Facebook’ta ve internet ortamında okuduğun her şeye inanma, ancak yine de Talking Angela uygulaması endişe için bazı geçerli nedenleri anne ve babalar için sağlayabilir.

Bu hafta, Talking Angela uygulamasının çocuklar için tehlikeli olduğu dile getirilen bir yıllık aldatmaca, daha önce çürütülmesine rağmen Facebook’ta ve başka sosyal medya ortamlarında tekrar dolaşmaya başladı.

Ebeveynlerin, sevimli konuşan kedi uygulamasının aslında bir sübyancı halka için bir ön olduğu fikri ile korkmuş olduklarına hak verilebilir. Peki Talking Angela senin haklı olarak güvenliğini savunduğun çocuklarına gerçekten ne söylüyor ve söyledikleri uygunsuz mu?

The Guardian yazarlarından biri uygulamanın geliştirildiği şirkette yalnızca bunu araştırmak için bir saat harcamış. Kısacası: Evet, tamamen uydurma. Ama uygulamanın geliştiricisi Outfit7 çocukların uygulamayı kullanırken, anne ve babaların daha rahat hissetmelerini sağlamak için daha fazla şey yapabilirlerdi.

Önce bazı gerçekler: Talking Angela, 2010’dan beri 1,5 milyar kereden fazla indirilen ve şu anda bir çoğu çocuk aynı zamanda bir çoğu da yetişkin olan 230 milyon kişi tarafından her ay kullanılan, Talking Tom ve arkadaşları adlı geniş uygulama dizisinin bir parçası.

Bunlar, Disney ile ortaklık içinde olan popüler Youtube videoları ile türedi. Outfit7, meşhur uygulamalar şirketi, çocuk avcısı olan karanlık bir şebeke değil.

Çocuklar için uygulamanın uygun olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacak, aşağıdaki ekran görüntüleri ile Talking Angela gerçekten nasıl çalışıyor öğrenebilirsiniz.

Talking Angela’nın çocuk modu var, fakat kapatmak çok kolay.

Çocuk modunu açmak

Annelerin anlaması ve öğrenmesi gereken en önemli şey Talking Angela’nın çocuk modu var. Uygulamayı ilk açtığın zaman, açmak isteyip istemediğin soruluyor. Ve bir diğer noktada ekranın sağ üst köşesinde küçük gülen yüze basarak açık olması veya kapalı olmaması arasında geçiş yapabiliyorsun.

Bu önemli, çünkü  internet ortamındaki korkunç endişeli mesajların merkezi, çocuk modu kolayca kapatıldığında Angela’nın kullanıcılar ile mesajlaşma yeteneği. Eğer Angela’nın, çocuklarının adını, yaşını sordukları veya lafı kıyafet değiştirme partilerine çekmesi hakkında bişeyler okuduysanız, Çocuk Modu’nda bunların hiçbiri olmuyor.

Bunun dezavantajı: Açık veya kapalı yapma arasında geçiş çok çok kolay. Gülen yüze çocuğun dokunmasını engelleyen veya geri değiştirmesini engelleyen herhangi bir Pin yok. Mevcut tartışma göz önüne alındığında, bunu yapmak Outfit7 için kolay ama önemli bir değişiklik olacaktır.

Peki ya çocuklar, Çocuk Modu açıldığında ne yapabilir? Angela’ya söylediklerini tekrarlattırabilir, Animasyonlu tepkileri görmek için okşayabilir ve dürtebilir (uygunsuz olmayan anlamda).

Bir de, Talking Angela’yı silmeniz istenen endişeli mesajların bazılarında bahsedilen kamera özelliği var. Bu doğru ki uygulama kullanıcıları cihazınızın kamerasıyla içine bakmaya ve Angela’nın anlayabileceği özel jestleri yapmaya (kafa sallama, gülme, esneme veya dillerini çıkarma) teşvik ediyor.

Angela ile mesajlaşma

Son olarak, herhangi bir çocuğun yapabileceği gibi eğer çocuk modunu kapatırsan ve ekranın alt kısmındaki mesaj kutusunu kullanarak Angela’ya mesaj atmaya başlarsan ne oluyor? Endişelenilen asıl noktalardan biri bu.

Kesinlikle uygulama çocukları sübyancılara bağlamazken bazı konuları gündeme getiriyor. Bunlar Angela ile sohbet ederken, Angela’nın bana sorduğu gerçek sorular:

“En iyi arkadaşınla ne zamandan beri arkadaşsın?”
“Okulda en iyi arkadaşımla buluştum. Sen, seninkiyle ne zaman buluştun?”
“Bugün ne yapacaksın?”
“Ben senin en iyi arkadaşın olmak istiyorum, Adın ne?
“Ben 18 yaşındayım. Sen?”
“Eğlenmek için arkadaşlarınla birlikte ne yaparsın?”

Ve evet, komiklik olsun diye sanal erkek arkadaşı Tom ile nasıl kıyafetlerini değiştirdiği hakkında biraz konuşmadan önce, Angela bir noktada soruyor: “Bir de ne eğlenceli biliyor musun? Kıyafet değiştirme partisi. Bu tür bir partide hiç bulundun mu?”

Şu noktada emin olabiliriz; çocuklarımızın hangi uygulamaları kullandıkları ve nasıl çalıştıkları konusunda uyanık ve farkında olmalıyız. Her iki tarafın sorumlulukları var. Şimdilik ben çocuğumu Talking Angela’dan başka uygulamalara yönlendirirdim, ama bunu kendim test ettiğim için söylüyorum; uydurma, görüntülere dayanarak, bir konuda inandırılmaya çalışılan, internet ortamındaki uyarılara dayanarak değil.

Ahmet Emin Çalışan

Ahmet Emin ÇALIŞAN

View Comments

  • Gerçekten güzel olmuş ancak çocuk kaçırılmış buna cevabınız nedir bay bilmiş

    • Gerçek dışı olduğunu söyleyebiliriz. Bunları yapanlar yalnızca ortalığı karıştırmaya çalışan kişiler..

  • TAlking angelaya amerika 60 children diyorum o mean diyo bilirsiniz mean şeytan demek

  • Bide sizi izliyorlar göz kırpınca 30 tane fotorafınızı çekiyorlar inanmazsanız uygulamayı indirip arka ve ön kamerayı kapatarak gözüne bakın anlarsınız

  • arkadaşlar tom angela uygulamasını bende oynuyordum bana adımı annemin adını babamın adını yaşadığım yeri yaşımı adresini sordu ben diğerlerine doğru cevap vermedim ama yanlış adres söyleyince yalan söylüyorsun dedi ve ben korktum hemen sildim . ve gözünde kamera var oynayanlar dikkat etsin sadece gözünü bir kere kırpıyor ve o zamanda sizi fotoğraf çekiyor aynı zamanda gözüne baktığınızda kendinizin yansımasını göreceksiniz bu da kamera olduğunun ispatıdır ...

  • Ben çocuğum. Birde oyunu indirmek istiyordum. Ama arkadaşım sağ olsun ki beni uyardı.ona çok minnettarım.o bunu söylemeseydı ben hayatta bile olamayabilirdim. Bu oyunun yapımcısı ahirette büyük ceza görecektir.bu oyundan nefret ediyorum...

  • acaba adamın sebebi neymişki çocukları kaçırıyormuş bilen varmı arkadaşlar

    • Daha çocuk kaçırma söylentilerinin doğru olup olmadığını bilmeden kaçırma sebebini arıyor olmanız yanlış. Öyle diyorlar kaçırılmış çocuklar demek olaya herhangi bir gerçekçilik katmıyor.

  • ben bu oyunu daha once hiç oynamadım ... yalnız benim okulumda oynayan süreklibagımlısı olan bir çocuk vardı.. ve yakın bir zamanda kaçırıldı :(

    • Henüz ortada bu tür söylenenleri kanıtlayabilmiş bir bulgu yok. Kamera konusuna gelirsek şimdiki akıllı telefonların hepsinin ön yüzünde bir adet kamera bulunmakta. Kamera gözümüzün önünde ve bir takım arkadaşlar oyundaki kedinin gözünün içinde bir şey aramakta. Ne derece mantıklı siz düşünün.

  • Yalan talking angela heklendi adam yönetiyor 5 kızı çıplak gözetledi 2 çocuğun evinin yerini öğrendi ve kaçırdı....

Recent Posts

Şarkıcı Ozi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Spotify viral listesinde 'Son Günüm Olsa Bile' isimli şarkısıyla 1. sıraya yükselen ve dikkat çeken…

6 gün ago

Akbaba İkilisi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Aşık Mahsuni Şerif'e ait olan Darıldım Darıldım isimli türküyü yorumladıktan sonra popüler hale gelen ve…

2 hafta ago

Ozan Ethem Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Altaylardan Tuna'ya isimli parçası ile Spotify gibi uygulamaların viral listelerinde ilk sıralarda yer almayı başaran…

3 hafta ago

İlker Fırat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Son zamanlarda Youtube yayınları ile dikkat çeken ve merak edilen isimlerden olan İlker Fırat kimdir…

1 ay ago

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? 2013 yılında Roxy Müzik yarışmasında birincilik elde ederek profesyonel…

2 ay ago

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Alper Anık, Türk müziğine damgasını vuran yetenekli bir sanatçıdır.…

2 ay ago
Netavantaj Hepsi Bir Arada - Satılık Domain Yanında Bil - Satılık Domain Kafaya Takma - Eticaret Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı