Tefon Sendromu Nedir?

tefon sendromu nedirGünümüzde endüstrinin git gide gelişmesiyle hastalıklar da artmaktadır. Sıkça duyulan bir rahatsızlıktan bahsedeceğiz size.  Tefon sendromu adı verilen ve kaşıntıya neden olan sendrom oldukça fazla insanda görülebilen ve son derece kötü bir durumdur. Tefon sendromu nedir ?

Sorun kurulanırken başlıyor ve tüm vücudunuz kaşınabiliyor. Bu kaşıntı yarım saat bir saat gibi sürelerde devam edebilir. Kaşıntı iğne batması şeklinde olabilmektedir ve kol ve bacaklarda ağırlıklı olarak görülebilmektedir. Tıbbın ve doktorların kesin bir çözüm bulamadığı bilinmektedir. Genellikle doktorlar losyon ve ilaçlar önermekte ve çözüm bulunamamaktadır.

Her ne kadar şampuandan, duş jelinden şüphelenseniz de sorunun nedeni bu olmayabilir. Tabi ki kullandığınız ürünleri değiştirerek çözüm olup olmayacağını deneyiniz. Sonunun asıl nedeni sıcak su ile yıkanmak olduğu düşünülüyor. Sıcak su vücuda temas ettiğinde gözeneklerde açılma oluyor ve kandaki kolestrol (LDL) oranı normalin üzerinde olması sebebiyle açılan gözeneklere, kandaki yağ ve kalsiyum hızlı bir şekilde geçiş yapar ve oradaki kılcal damarlara nüfus eder. Sonrasında da bu sendrom meydana gelir.

Tefon Sendromu durumundan kurtulmak için çok fazla çözüm yolu yoktur. Bunlardan ilki yıkandıktan sonra biraz soğuk suyla yıkanmak olabilir. Soğuk suya dayanamazsanız da bir süre soğuk suyu elinizle vücudunuza sürebilirsiniz. Vücudunuza losyon veya kolonya sürmeyi de deneyebilirsiniz. Bunların dışında banyo sonrası havlu kullanılmaması ve kendinizi saç kurutma makinesi ile kurutmanız da tavsiye edilmektedir. Havlunun temiz olmaması ve bakteri barındırmasının olası olması da bu duruma neden olabilmektedir.

Kaynak: internet. Sağlık tavsiyesi değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir