Ters Yön İhlal Kameraları Artık Her Yerde!

Ters yöne giren bilinçsiz sürücülerin sayısı ülkemizde bir hayli fazla. Girilmez işareti bulunsa da vatandaşlar bunu dikkate almıyor ve bu sürücüler kazalara da davetiye çıkarıyor.

Ters yön ihlalinin tespiti de EDS cihazlarıyla yapılıyor ve belgelendirilerek ceza gönderiliyor. Artık sadece ana yollarda değil birçok ara caddelerde de yön ihlalini tespit eden EDS kameraları her alıyor. Bu uygulama oldukça iyi ve caydırıcı olacak diye düşünüyoruz. Çünkü ara caddelerde hiçbir şekilde tek yöne uyulmuyordu.

Ters Yön İhlal Tespit Sistemi; özellikle girilmez yol ve ters yön ihlalinin yapıldığı bölgelerde ihlali yapan araçları tespit edecek şekilde konumlandırılarak aracın yakın (dar açı) ve uzak (geniş açı) çekim olmak üzere ihlal fotoğraflarını çeker.

Caydırma ve cezalandırma amaçlı olarak ters yön ihlal kameraları oldukça etkili. Çünkü ülkemizde eğitimin çözemediği birçok şeyi cezalar çözebiliyor. Tek yön ihlali halinde 88 TL para cezası ve Trafik Güvenliğini tehlikeye atmak suçundan da 88 TL olarak toplamda 176 TL ceza uygulanacağı bildiriliyor.

EDS-ters-yon-kameralari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir