Toyota’dan Sosyal Proje: “Korna Çalma Huzurumu Çalma”

Toyota “Korna çalma huzurumu çalma” sloganıyla örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Gereksiz yere çalışan korna gereksiz yere bir çevre kirliliği oluşturmakta. Toyota, bu kirliliğin önüne geçmek, toplumsak bilinci artırmak ve farkındalık yaratmak için bu projeye imza attı.  Toplum olarak kornayı çok kullandığımız gibi bilinçsiz ve gereksiz yere kullanıyoruz. Öfke patlamasını korno ile yapıyoruz.

Korna sesi fizyolojik ve psikolojik açıdan insan sağlığına olumsuz etki gösteriyor. Özellikle büyük şehirlerde gereksiz yere çalınan korna, gereksiz gürültü oluşturup insanlar üzerinde olumsuz etkiye sebep oluyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, İlk etapta Toyota bayilerine gelen müşterilerimize yönelik çalışmalarda bulunarak farkındalıklarını artırmayı planlıyoruz.  Ardından toplumda rol model olan kanaat önderleri, sanatçılar, sporcular, basın mensupları ile sivil toplum kuruluşları, yerel ve mülki idareler ve ilgili bakanlıklarımızla işbirliği yapmayı da hedefliyoruz. Konuyla ilgili olarak temasa geçtiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projemize destek olma kararı bizi ayrıca mutlu etti. Uzun vadede de amacımız 25 milyon sürücüye iletişim çalışmalarıyla ulaşmaktır. Bu çevre kirliliğinin önüne geçerek trafikte sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak en büyük başarımız olacaktır.” dedi.

toyota-korna-calma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir