Trafik kazaları istenmese de kaçınılmaz olabiliyor. Kazalarda kusurlu taraf diğer tarafın hasarını karşılıyor ancak tek zarar araç hasarı olmuyor. Hasarın giderilmesi yanında bir de aracının değer kaybı oluşuyor. Oluşan bu değer kaybının tahsili mümkün.
Kazada kusuru bulunmayan sürücünün araç değer kaybını karşılayacak taraf kazaya neden olan sürücüdür. Daha önce değer kaybı ödemesi talebini sigorta şirketleri reddediyordu. Yargıtay’ın bu yönde verdiği kararından sonra, ödeme taleplerini kabul etmek zorunda kalmıştır.
Değer kaybı başvuru öncesinde alınacak bir araç değer kaybı ekspertiz raporu ile talep edilebilecek zarar miktarının ilk olarak tespit edilmesi gerekecektir. Bu tespit yapıldıktan sonra sigorta şirketine yazılı olarak başvuru yapılması ve ödemenin alınamaması halinde mahkemeye başvurulması gerekmektedir.
Zarara sebep olan tarafın herhangi bir şekilde sigortası bulunmuyorsa kendisinden tahsil edilebileceği bildirilmektedir.
İki yıl süre geçilmemesi gereklidir. İki yıl içinde bir kazaya karıştıysanız ve bu kazada kusurlu değilseniz suçlu olan aracın sigortası araç değer kaybınızı poliçe kapsamındaki limitler dâhilinde ödemekle yükümlüdür. Değer kaybını sigorta şirketinden talep edebilirsiniz, kasko değer kaybını karşılamayacaktır.
Kaç Para Bu Beygir 7 Buçuk Roman Gayda isimli şarkı ile popüler hale gelen ve…
Rüyalara sor isimli şarkı ile popüler hale gelen ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran…
Anksiyete Neden Bu Kadar Yaygın? Anksiyete Bozukluğu Nasıl Yenilir? Modern dünyada anksiyete, adeta çağımızın salgını.…
MNG’nin DHL eCommerce ile birleşmesi ve MNG’nin faaliyetlerine “DHL eCommerce” markası ve logosu ile devam…
Melek Mosso ile birlikte Sanki isimli şarkıyı seslendiren ve merak edilen isimlerden biri olmayı başaran…
Son olarak Mabel Matiz ile birlikte Siyah İnci isimli parçaya imza atan ve merak edilen…