Categories: Teknoloji

Trendyol, Hepsiburada, Morhipo Hacklendi Mi?

Hepsiburada, Trendyol, Morhipo gibi online alışveriş sitelerinin hacklendiği ve kayıtlı kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddiası ortalığı ayağa kaldırdı. Bu iddia internette günün en çok konuşulan konusu oldu.

Bir internet sitesi üzerinden yapılan haber sonrasında Whatsapp’ta yayılan bir ses kaydı ile Hepsiburada, Trendyol, Morhipo gibi sitelerin hacklenmesi iddiası ortaya atıldı.

3 Aralık’ta bir intener sitesinin yaptığı haber sonrasında Whatsapp’ta yayılan ses kaydı sonrasında hacklenme iddiaları gündeme geldi. Bu iddianın yayılmasıyla sosyal medya üzerinde de hackendiğini iddia edenlerin sayısı arttı. Yazılan şikayetlerde hesaplarının kullanılması durumları görülüyor yani kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği ve farklı yerlerde kullanılmaya çalışıldığı görülmüyor. Kart bilgilerinin çalınması ile hesap bilgilerinin çok farklı durumlar.

Henüz bu firmalardan herhangi bir herhangi bir açıklama yapılmadığı için tüm bu hack söylentileri iddiadan ibaret durumda. Uzman kişilere göre ise olayın aslı ise müşterilerin kullanıcı adı ve şifrelerinin ele geçirilerek satılıyor olması. Kredi kartı bilgilerinin ele geçirilip farklı sitelerde kullanılması söz konusu gözükmüyor. Bazı sitelerde kredi kartı bilgileri müşteri tarafından sisteme kaydedilebiliyor ve sonradan hesaba giriş yapan kişilerin de kullanabildiği biliniyor. Trendyol üzerinde böyle bir kayıt işleminin olmadığı da kullanıcı yorumları arasında.

Siz siz olun internet üzerinde kullandığınız kredi kartlarınızı mutlaka işlem yaptıktan sonra internet kullanımına kapatınız.

Hüseyin Can ÇALIŞAN

Recent Posts

Şarkıcı Ozi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Spotify viral listesinde 'Son Günüm Olsa Bile' isimli şarkısıyla 1. sıraya yükselen ve dikkat çeken…

5 gün ago

Akbaba İkilisi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Aşık Mahsuni Şerif'e ait olan Darıldım Darıldım isimli türküyü yorumladıktan sonra popüler hale gelen ve…

2 hafta ago

Ozan Ethem Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Altaylardan Tuna'ya isimli parçası ile Spotify gibi uygulamaların viral listelerinde ilk sıralarda yer almayı başaran…

3 hafta ago

İlker Fırat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Son zamanlarda Youtube yayınları ile dikkat çeken ve merak edilen isimlerden olan İlker Fırat kimdir…

1 ay ago

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? 2013 yılında Roxy Müzik yarışmasında birincilik elde ederek profesyonel…

2 ay ago

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Alper Anık, Türk müziğine damgasını vuran yetenekli bir sanatçıdır.…

2 ay ago
Netavantaj Hepsi Bir Arada - Satılık Domain Yanında Bil - Satılık Domain Kafaya Takma - Eticaret Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı