Trendyol’da Satılması Yasak Olan Ürünler

Online satış sitesi Trendyol, güvenilir bir internet sitesi olma yolunda çalışmalar yapıyor. İş ortaklarıyla birlikte hareket edebilmek için bir yazı yayınladı. Mail yoluyla gönderdiği yazıda, Trendyolda satılması yasak olan ürünler ve satışa sunulması uygun olan ürünleri açıkladı.
Trendyol’un gönderdiği yazı şöyle:

trendyol

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ’nin 26/4 maddesi uyarınca EK-3’te yer alan cihazlar dışında kalan cihazların gazete, radyo, televizyon, telefon aracılığıyla ya da kapıdan veya internet üzerinden satışı yapılamaz. Bu doğrultuda Trendyol, ilgili yönetmeliğin gerekliliklerini yerine getirmek adına Trendyol’un bilgisi dahilinde olmadan listelenen tıbbi cihaz ürünlerinin satışını durdurmaktadır.

Herhangi bir yasal sorun yaşamamanız adına EK-3’te yer alan cihazlar dışında kalan cihazları Trendyol’da listelememenizi rica ederiz.

EK-3’te yer alan satışa uygun ürünler:

  1. Diş macunu.
  2. Diş protez bakım ürünleri.
  3. Kondom.
  4. Hasta altı bezi.
  5. İnkontinans pedi.
  6. Topikal uygulanan sıcak soğuk kompres.
  7. Yara bandı, flaster.
  8. Pamuk.
  9. Ağız çalkalama suyu.
  10. Nefes açıcı burun bantları.

Tıbbi Cihaz Yönetmeliği, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği ve Vücut Dışında Kullanılan (İn Vitro) Tıbbi Tanı Cihazları Yönetmeliğinin tanımlar maddesinde yer alan cihaz (aksesuar, ısmarlama üretilen cihaz, in vitro tıbbi tanı cihazı, tıbbi cihaz, aktif tıbbi cihaz, vücuda yerleştirilebilir aktif tıbbi cihaz, kişisel test cihazı) tanımlarını içermektedir.

Saygılarımızla,
Trendyol Ekibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir