Türkiye Kart Ne Zaman Çıkacak?

Türkiye Ortak Ödeme Platformu adlı oluşturulan platformla birlikte Türkiye Kart adlı tek bir kart oluşturulacak. Bu kartın ne zaman kullanıma başlayacağı ile ilgili bilgiler bugün açıklandı.

Bu kartla tüm bankacılık işlemleri yapılabilecektir. Ayrıca seyahat kartı olarak Türkiye’nin her ilinde kullanılabilir olacaktır. PTT Genel Müdürlüğü, Denizbank, Vakıf Katılım, Turkcell, Türk Telekom, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belbim şirketi ortak çalışmasının bir sonucudur. İsteyen tüm belediyeler, karta kendi şehirlerine özel şehircilik uygulamalarını yükleyebilecektir. Taksiler ve dolmuşlar gibi serbest esnaflar da dilerse sisteme entegre olabilecektir. Ayrıca müzelerde de bu kart geçerli olacaktır.

PTT şubelerinden kart temini, dolumu yapılabilecektir. Türkiye Kart, Temmuz 2018’de kullanıma başlayacaktır. Banka kartları her yerde mevcut ve her işlem zaten yapılabilir. Bu kartın en büyük avantajı tüm şehirlerde toplu taşıma araçlarında rahatlıkla kullanılabilecek olmasıdır. Bu kart sayesinde artık her şehirde farklı seyahat kartı almak zorunda kalmayacağız.

turkiye kart ne zaman cikiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir