TurkNet AKN’yi Tamamen Kaldırdı!

Geçtiğimiz aylarda YAPA altyapısına sahip kullanıcılarına tamamen kotayı kaldıran TurkNet şimdi hem mevcut hem de yeni TurkNet abonesi olacak kullanıcılara herhangi bir altyapı sorgulaması olmadan tamamen kotayı kaldırdı. TurkNet, Türkiye’nin her yerinde AKN’yi kaldırdıklarını duyurdu!

turknet adil kullanim kotasiz sinirsiz internetSon dönemde parlayan internet sağlayıcılarımızdan olan TurkNet, daha önceden yalnızca aktif altyapısında (YAPA) olan müşterileri için sunduğu adil kullanım kotasız internet hizmetini, tüm müşterileri için kaldırdığını duyurdu. Adil kullanım noktası (AKN) veya adil kullanım kotası (AKK) adıyla daha önceden Türkiye ortalamasının çok üstünde olan aylık 150 GB olarak sağladıkları kotayı sınırsız hale getirdiklerini duyurdular. Bu haberle birlikte, Türkiye’de hizmet veren internet sağlayıcıları arasında AKN’yi kaldıran ilk firma TurkNet oldu.

TurkNet basına açık olarak düzenlediği ve önemli duyuruyu yaptığı son toplantıda “Cem Çelebiler” şu ifadeleri kullandı: “TurkNet olarak her zaman özgür iletişime inandık. İnternetin ilk gününden beri içinde barındırdığı paylaşım, açıklık ve fırsat eşitliği değerlerini benimsedik ve işimize yansıttık. Son iki yıldır Türkiye ortalamasının üzerinde belirlediğimiz AKN’yi tamamen kaldırarak bir dönemi kapatıyoruz”. TurkNet’in tek tarifesi üzerinden işleyecek olan yeni dönemde de yine aynı kurallar geçerli olacak.

TurkNet, aktif altyapılarında olmayan kişilerin bölgelerinde VDSL hizmeti varsa 35 Mbps, ADSL hizmeti varsa da 16 Mbps’e kadar hızda AKN’siz internetten yararlanabileceklerini açıkladı. Hangi hızda internet hizmeti alacağını öğrenmek isteyen kullanıcılar TurkNet’in internet sitesini ziyaret edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir