Ulaştırma Bakanı Görevden Neden Alındı?

Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevine son verilerek, yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu atandı. Gece saat 2 sularında gerçekleşen görev değişimi herkeste merak uyandırdı.

Ulaştırma Bakanı Görevden Neden Alındı?

Koronavirüs salgını ile mücadele edilen şu günlerde Kanal İstanbul için ilk ihalenin yapılması kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Böyle bir zamanda öncelikli başka işler varken Kanal İstanbul ile uğraşılması tepki toplamıştı. Görevden alınmanın bundan kaynaklandığı söylense de kesin bir sebep gösterilmedi.

adil karaismailoglu

Değişim Resmi Gazete’de yayınlandı.

Karara göre, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince  Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevine son  verildi. Turhan’ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi.

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun öz geçmişi 

Trabzon’da 1969’da doğan Karaismailoğlu, Trabzon Lisesi’ni bitirdikten  sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinden  mezun oldu. Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve  Ulaştırma Yönetimi programında tamamlayan Karaismailoğlu, Mayıs 1995’te İstanbul  Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde ilk görevine  başladı.

Karaismailoğlu, İETT Genel Müdürlüğünde mühendis ve yönetici olarak  görev yaptı. 2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğünde trafik kontrol  merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu müdür yardımcısı  olarak çalışan Karaismailoğlu, 16 Kasım 2009’da Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne  atandı. Ardından Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirilen Karaismailoğlu,  ulaşımla ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı  sağladı. Karaismailoğlu, Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresinde  (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018’de  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine  getirilen Karaismailoğlu, Eylül 2019’dan beri Ulaştırma ve Altyapı Bakan  Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir