Windows 10’dan Geri Dönüş Nasıl Yapılır?

Windows 10’a otomatik yükseltme yapılmasıyla birlikte kullanıcılar geçmiş yapmaya başladılar. Microsoft 1 yıl gibi bir zaman aralığında 1 milyar Windows 10 kullanıcı sayısına ulaşmayı hedefliyor. Yeni çıkan bir işletim sistemi olduğu için de çeşitli sorunlar çıkabiliyor. Bu sorunların arasında bazı programlarla uyumsuzluk da gösterilebilir.

Uyumsuzluk sorunları veya diğer hoşnutsuzluk durumları ile karşılaşan Windows 10 kullanıcıları yükseltme yaptıktan sonra 30 gün süre içinde geri yükleme yapabilmekte.  Windows 10’dan geri dönüş Ayarlar seçeneği altındaki Güncelleştirme menüsündeki Kurtarma sekmesinden yapılabiliyor. Bu şekilde bir önceki Windows sürümüne dönüş yapabilirsiniz.

30 gün süre sonrasında memnun olduğunuz düşünülüyor ve gereksiz geri dönüş dosyaları sistem tarafından otomatik olarak siliniyor. Tabi ki kendiniz eski sürüm dosyalarını disk temizleme yaparak silmediyseniz… Bu eski sürüme dönüş sonrası yeniden Windows 10 yükleme hakkınız ortadan kalkmamaktadır ve istediğiniz zaman yeniden Windows 10’a geçiş yapabilirsiniz.

windows-10-dan-donus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir