Yeni Ehliyet İçin Gerekli Belgeler

Uluslararası standartlara uyumlu ehliyetler bu yıl itibariyle verilmeye başlandı. Verilen yeni sürücü belgesi tam 84 ülkede kullanılabilecek. Randevu şuanda yoğun ilgiden dolayı zor alınabiliyor ve onay maili gelmeyebiliyor.

Başvurular emniyetin özel olarak hazırladığı şu internet sayfasından yapılmaktadır. http://surucurandevu.egm.gov.tr/ Müracaat sonrasında yeni sürücü belgesi adrese tebligatlı olarak gönderilmektedir. Teslim süresü 15 günü bulabilmektedir.

5X6 boyutunda arka fonu beyaz olan bir biometrik vesikalık fotoğraf ile birlikte gidilmesi gerekmektedir. Yeni ehliyet almak isteyen kişilerden, tek hekimden alınan “sürücü olur” raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren “ödendi” belgesi istenecek.

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir. Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.

Ehliyet yenileme için istenen belgeler aşağıdaki gibidir:

  • 1) Dilekçe
  • 2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
  • 3) Sürücü Sağlık Raporu
  • 4) 2 adet fotoğraf (5×6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)
  • 5) Zayi değilse mevcut sürücü belgesi
  • 6) Sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

yeni-ehliyet-surucu-belgesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir