[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24666  01-02-2012 13:24 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
İstanbul son 33 yılın en soğuk gününü yaşadı. Çatalca'da sıcaklık sıfırın altında 8 derece olarak ölçüldü. İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle AKOM, kırmızı alarma geçti. İstanbul'da hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Memurlar erken paydos etti

Sibirya ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi kendisini tüm yurtta hissettirdi. İstanbul'da kar yağışı önceki akşam saatlerinde şiddetli rüzgar ve hava sıcaklığının düşmesiyle etkili oldu. İstanbul Boğazı ve kentin kuzey kesimlerinde daha fazla etkili olan kar yağışı bugün ve yarın da aralıklarla sürecek. Perşembe gününden itibaren İstanbul'da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Kar yağışı perşembe günü sıcaklıkların artmasıyla etkisini yitirecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışı nedeniyle 'sarı' alarmdan 'kırmızı' alarma geçti. Ekipler, sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı. İstanbul'da sabah trafiğinde kar nedeniyle büyük olumsuzluk yaşanmazken, bazı sürücülerin emniyet şeritlerini işgal etmeleri nedeniyle kargaşa yaşandı. Kaza ve kürüme çalışmalarına gitmek isteyen görevlilerin ulaşımını zorlaştırdı.

DENİZ ULAŞIMI AKSADI

Yoğun tipi nedeniyle şehir hatları vapurları uzun süre seferlerini yapamadı. İDO'nun seferlerinde de aksamalar meydana geldiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki aksamalar nedeniyle İETT'nin 350 ek sefer koyduğunu, metro seferlerinin de sıklaştırıldığını açıkladı.



EN SICAĞI ALANYA

Türkiye'nin en soğuk ili önceki gün yapılan ölçümlere göre sıfırın altında 26.9 derece ile Kars oldu. Türkiye'nin en sıcak ili de Antalya. Alanya'da 9 derece sıcaklık ölçüldü. İstanbul ise son 33 yılın en soğuk gününü yaşadı. Çatalca radar istasyonunda sıcaklık sıfırın altında 8 derece olarak ölçüldü. İstanbul'da 1979 yılının ocak ayında sıcaklık sıfırın altında 7.9 derece olarak ölçülmüştü. İstanbul'da bugün en düşük eksi 2, en yüksek 1, çarşamba günü de en düşük eksi 1 ve en yüksek 1 derece hava sıcaklığı bekleniyor.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİM

Yağışın etkili olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde, kar kalınlığı Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy ve Çamlıca'da 10, Beylikdüzü, Avcılar, İkitelli'de 6, Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye ve Çatalca'da 5, Riva, Beykoz'un köyleri, Sarıyer Zekeriyaköy'de 20, Kağıthane ve Maslak çevresinde ise 8 santimetre olarak tespit edildi.

EVSİZLER UNUTULMADI

Ekipler, önceki gece 3 bin 772 ton tuz, 73 ton solüsyon kullandı. Kar yağışının başladığı 19 Ocak'tan bugüne toplam 18 bin 932 ton tuz, 442 ton solüsyon kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'evsizlere barınma' çalışmaları, Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde bulunan Metin Oktay Spor Salonu'nda devam ediyor. Dün itibariyle 368 vatandaşın her türlü imkanı sağlanarak misafir ediliyor.

KAMUYA ERKEN PAYDOS

İstanbul Valiliği, kar yığışı sebebiyle, iş çıkış saatlerinde trafikte sorun yaşanmaması ve karın şiddetini artırması ihtimaliyle dün mesainin 15.30'da sona ermesini kararlaştırdı.

İSTANBUL'DA KAOS OLMAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte etkili olan kar yağışıyla ilgili belediye olarak çok ciddi çalışma yaptıklarını belirterek, "Bunu İstanbullular fark ediyor. İnanıyorum ki bu kar yağışı, İstanbul'da bir kaos olmayacak" dedi. Kar yağışının bazı bölgelerde biraz daha fazla olduğunu dile getiren Topbaş, yollarda ve ana arterlerde bir sorunun bulunmadığını, rahat bir trafik hareketinin olduğunu söyledi. Vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen Topbaş, ihtiyaç olmadığı sürece bireysel araçların kullanılmamasını istedi. Acemi şoförleri de uyaran Belediye Başkanı Topbaş, "Yağışlı havada trafiğe çıkmayın" diye konuştu. Topbaş, bugün de olumsuz hava koşullarının etkisi olması durumunda valiliğin mesai saatleri konusunda karar alabileceğini sözlerine ekledi.

PERŞEMBE EGE'Yİ ESİR ALACAK

Perşembe gününden itibaren Marmara'da etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının bu kez Ege Bölgesi'nde gözlenmesi bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre perşembe günü öğle saatlerinde Ege Bölgesi'nin özellikle kıyı şeridinde etkili kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Çanakkale'de de etkili olacağı öngörülüyor. Türkiye genelinde görülecek yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ uyarısı yapıldı. Yurt genelinde yüzlerce köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

40 kişi mahsur kaldı

Elazığ'dan Erzincan'a seminer için giden 40 kişilik Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanları, Tunceli-Pülümür karayolunun 40. kilometresinde çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı. Çığ tehlikesinin devam ettiği bölgede, mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmasının devam ettiği bildirildi. Antalya-Konya karayolunun da yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandığı bildirildi.

Kar TEM'i kapattı

İstanbul'u beyaz örtüyle kaplayan kar yağışı, öğle saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle Büyükçekmece ilçesinde içinde 2 kişi bulunan bir TIR göle uçarken; TEM otoyolu, Avcılar gişelerinden itibaren trafiğe kapandı. Zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kentin çeşitli bölgelerinde birçok trafik kazası yaşandı. Büyükçekmece Karasu Viyadüğü'nde Celalettin Altın yönetimindeki kamyon buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak Büyükçekmece Gölü'ne düştü. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine giden kurtarma ekipleri tarafından şoför Altın kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Altın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İstanbul genelinde de önceki akşamdan dün öğle saatlerine kadar 71 trafik kazası meydana geldi, kazalarda bir kişi öldü, 22 kişi de yaralandı. Öte yandan yine TEM otoyolu Edirne istikametinde Arnavutköy-Hadımköy kavşağı mevkiinde, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle meydana gelen trafik kazasında 1'i otobüs 6 araç birbirine girdi. Kazada, 4 kişi yaralandı.Yoğun kar yağış nedeniyle TEM otoyolu Avcılar gişelerinden Edirne istikametinde ulaşıma kapatıldı.

THY seferleri iptal

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına yapılması gereken 54 dış hat, yurt içinde ise 41 iç hat seferini karşılıklı olarak iptal etti. Karşılıklı seferler dikkate alındığında THY dış hatlarda 108, iç hatlarda ise 82 seferini iptal etmiş oldu. Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar da yedek meydanlara iniş yaptı.

Rafting keyfi

Erzincan Valisi Selman Yenigün, karda rafting yaptı. Yenigün, Erzincan'a 45 kilometre mesafedeki Yıldırım Akbuluk Kayak Tesisleri'nde sporsevelerle yaklaşık 1 kilometrelik mesafeyi kaydı.

Asi Nehri havaalanına aktı

Hatay'da şiddetli yağışların ardından Asi Nehri'nin taşması sonucu sular altında kalan Hatay Havaalanı'nda uçuşlar iki gün iptal edildi. Ocak ayı içerisinde devam eden yağışlar nedeniyle, Amik Gölü'nü kurutmak ve gölde bulunan suları Asi Nehri'ne aktarmak için açılan birçok tahliye kanalının yanı sıra Amik Ovası'ndan geçen Asi Nehri'nin taşması sonucu eski Amik Gölü havzasına yapılan Hatay Havaalanı sular altında kaldı. Bölgedeki yüz binlerce dönüm ekili ve dikili tarım arazisi de sular altında kaldı. Hatay Havaalanı pistinin sular altında kalması nedeniyle, havaalanı, dünden itibaren 2 gün süreyle uçuş trafiğine kapatıldı.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu