[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #13219  15-04-2009 15:36 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 34
Facebook'ta Paylaş
Mehmet Akif Ersoy Hayatı ve Eserlerinden Seçmeler

--------------------------------------------------------------------------------
Selim Gündüzalp tarafından kaleme alınan ve Zafer Yayınları tarafından yayımlanan eser Mehmet Akif Ersoy ile ilgili en önemli ve ayrıntılı eserlerin başında gelmektedir. Kitapta Mehmet Akif’in 63 yıllık hayatını şiirlerini sohbetlerini ve mektuplarını fotoğraf ve belgeler eşliğinde bulabilirsiniz. İstiklal Marşı için ayrı bir bölüm ayrılan eserde şiirler yazılış öyküleri ve kelime açıklamalarıyla birlikte yer alıyor. Kitap beş bölümden oluşuyor:

Birinci bölüm “Hayatı Şahsiyeti ve Eserleri” adını taşıyor. Bu bölüm de alt başlıklardan oluşuyor. “Hayat Öyküsü” başlığı altında Mehmet Akif’in aile çevresi çocukluğu evliliği yani tüm hayatı anlatılıyor. “Şahsiyeti Sanatı ve Etkileri” başlığı altında şiir hayatı ile ilgili bilgiler veriliyor. “Şiirleri ve Diğer Eserleri” bölümünde ise şiirlerine ve “Safahat” ile ilgili bilgilere yer verilmiş. Şiir dışındaki eserleri ise “Düz Yazıları” başlığı altında ele alınmış.

Kitabın ikinci bölümü “Mehmet Akif’ten Hatıralar-Hazırcevaplar…” adını taşıyor. Mehmet Akif ile ile ilgili anılara yer verilen bu bölüm; “Hatıralar-nükteler” “Hazırcevaplar-fıkralar” “Sevdiği sözler” ve “Sevdiği şiirler” alt başlıklarından oluşuyor.

“Mehmet Akif’in Eserlerinden Seçmeler” adını taşıyan üçüncü bölümde Safahat’taki şiirlerinden yazılarından ve mektuplarından seçmeler yer alıyor.

İstiklal Marşı ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve marşın öyküsüne “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” adlı dördüncü bölümde yer verilmiş.

Kitabın son bölümü ise Mehmet Akif hakkında yazılanlara ayrılmış.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu