Yazar | Mesaj #17729 05-10-2009 20:43 GMT+2 saat | |||||||
CanAdmin
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
Bugün Ne Pişirsem?
SEBZE ÇORBASI MALZEME: Patates 2 adet Soğan 3 adet Havuç 1 adet Pırasa 1 adet Kereviz 1 adet Et suyu 8 su bardağı Tereyağı 3 yemek kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Tuz YAPILIŞI: 1. Soğan ayıklanır, yıkanır, irice doğranır. 2. Havuç kazınır, yıkanır, halka şeklinde doğranır. 3. Pırasanın dış kabukları temizlenir, beyaz kısmı doğranır. 4. Kereviz ve patatesin kabukları soyulur, yıkanır, irice doğranır. 5. Bir tencerede tereyağı eritilir, irice doğranmış sebzeler konur, ara sıra karıştırılarak öldürülür. 6. Sebzelere et suyu ilave edilir. Kaynamaya başladığında patatesler de katılır. Tuz ve kara biber serpilir. 7. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir, ezilerek süzülür. Kıvamı gelinceye kadar tekrar kaynatılır, servis yapılır. DALYAN KÖFTE MALZEME: Kıyma (orta yağlı) 1 Kilo Havuç 2 adet Ekmek içi 4-5 Dilim Bezelye 1 Su bardağı Soğan 1 Adet Dereotu Yarım demet Yumurta 5 Adet Margarin 2 Çorba kaşığı Tuz Karabiber Köfte baharı YAPILIŞI: Havuçları kazıyıp, yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin. 4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyerek servis yapın.Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz. SADE PİLAV MALZEME: Pirinç (Pilavlık) 1 kg. Tuz Et suyu (veya tavuk suyu) Margarin YAPILIŞI: Pirinci ayıklayın. Bir kaba koyup, üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık tuzlu su koyıın. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Nişastasını atması için birkaç kez yıkayıp süzün. Et veya tavıık suyunu bir taşım kaynatın. Tuzunu kontrol edin. Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca içine süzülmüş pirinci atıp orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Kavrulmuş pirince sıcak et suyunu ilave edip karıştırın. Harli ateşte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre 10 dakika pişirin. Ateşten alın. Pilavı demlendirmek için tencerenin kapağını açıp ağzına yağlı kağıt koyun ve kapağı kağıdın üzerine kapatın. Pilavı bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bir kez karıştırarak servis yapın.
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER! HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ! FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada! İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi TIKLA İNDİR!! |
|||||||