[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #20309  11-05-2010 17:09 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Bu fotoğrafta 13 yaşındaki kardeşi Carly’nin kucağında görülen küçük Brooke, aslında 17 yaşında bir genç kız. Bir yaşında bir bebek gibi görünüyor ve öyle davranıyor. Bilim, bu küçük kızın gençlik sırrını arıyor.



Aslında 17 yaşında olmasına rağmen, bedeni ve davranışları 1 yaşındaki bir bebeğinkiyle eş olan Amerikalı Brooke Greenberg’in hastalığı, bilim insanlarına ilham kaynağı oldu. 7 kilo ağırlığındaki ve 76 cm boyundaki genç kızın genetik sorununun, yaşlanma sürecini anlama ve yaşlılığa bağlı hastalıklarla mücadele gibi konularda ufuk açabileceği belirtiliyor.

Zamanda donmuş bbek gibi görünen genç kız yaşlanmayan kız

South Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Richard Walker, Brooke’un hastalığının bilim dünyasına eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti. Walker, “Brooke’un mutasyonunun yaşlanmayı ve büyümeyi kontrol eden genlerde gerçekleştiğini düşünüyoruz, bu nedenle zamanda donmuş gibi duruyor. Eğer bu genomu, normal versiyonuyla karşılaştırabilirsek söz konusu genleri bulabilir ve nasıl işlediğini görüp nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenebiliriz” dedi.

Milliyet

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu