[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24845  15-02-2012 19:49 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
'Herkese örnek olsun'
Nevşehir'de yaşayan Meliha Avcı’ya eşi benzeri görülmemiş bir nakil yapıldı.



* Böbrek hastası olduğu için 12 yıldır diyaliz makinesinde tedavi gören Meliha Avcı’nın hastalığına kocasının sevgilisi koştu.

* Bir böbreğini sevgilisinin eşine veren Ayşe İmdat, “Kimse böbreğimi vermem için beni zorlamadı. Bu davranışım herkese örnek olsun" dedi

 Nevşehir’de yaşayan Avcı çiftinin mutlu bir hayatı var. Ancak Mehmet Avcı, bir süre önce tanışıp sevgili edindiği Ayşe İmdat ile ilişkisi duyulunca eşi ile arası açıldı. Meliha Avcı zor olsa da bu durumu kabullenemeye başladı. Hatta Mehmet Avcı ile Ayşe İmdat’ın bir çocuğu bile oldu. Ayrı evlerde yaşayan Meliha ile Ayşe isimli kadınlar birbirlerine bile gidip gelmeye başladılar.

DURUMU AĞIRLAŞINCA BÖBREĞİNİN BİRİNİ VERMEYE KARAR VERDİ

Böbrek hastası olan Meliha Avcı’nın durumu bir süre sonra ağırlaşmaya başladı. Kendi böbreği neredeyse iflas etmişti. Bir böbreğe ihtiyacı vardı. 34 yaşındaki kadının yardımına eşinin sevgilisi olan Ayşe İmdat koştu ve kendi böbreklerinden bir tanesini Meliha Avcı’ya vermeye karar verdi.

BÖBREK NAKLİ İÇİN İSTANBUL’A GELDİLER

Böbrek nakli için araştırma yapan Mehmet Avcı, nakil işlemlerinin en uygun İstanbul’daki Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde gerçekleşeceğine karar verdi. İşsiz olan Mehmet Avcı, eşi ve sevgilisini alarak 3 hafta önce İstanbul’a geldi. Hastanenin onayından sonra Meliha Avcı’ya böbrek naklinin gerçekleşmesi için tahliller yapıldı ve düğmeye basıldı.

AYNI EVDE KALMIYORLAR AMA AYNI ODADA TEDAVİ GÖRÜYORLAR

Nakil işlemlerinin tamamlanmasının ardından aynı odada tedavi gören Avcı ile İmdat, herkesin organ bağışında bulunması için çağrıda bulundu. Mehmet Avcı, “Kimsenin zorla bir isteği olmadı. Eşime Ayşe hanım kendi isteği ile böbreğini verdi. Bu da herkese örnek olsun" dedi.

EŞİMİ PAYLAŞTIK, BÖBREĞİMİZİ DE...

Meliha Avcı ise, herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini söyledi. Ayşe İmdat ile eşini paylaştığını söyleyen Avcı, “Durumum gittikçe kötüye gidiyordu. Böyle olunca Ayşe hanım böbreğinin birini vermek istedi. Ben de kabul ettim. Eşimizi paylaştık. Ardından kanımızı ve böbreğimizi, çocuklarımızı da paylaştık" diye konuştu.

KİMSE BENİ ZORLAMADI

Böbreğini düşünmeden verdiğini söyleyen 34 yaşındaki Ayşe İmdat ise, “Kimse beni böbreğimi vereyim diye zorlamadı. Kendi isteğimle verdim. Beraber yaşamıyoruz ama Meliha hanımla her şeyi paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Böbrek naklini gerçekleştiren Uzm. Dr. Murathan Uyar, nakil işleminin başarıyla tamamlandığını belirterek, “Yasal işlemler çerçevesinde böbrek naklinin gerçekleşmesi için ‘Etik Kuruluna’ başvurduk ve bunun için onay aldık. Nakil işlemini tamamladık. İki hastamızın da durumu iyi" ifadelerini kullandı. Meliha Avcı ile Ayşe İmdat’ın bir süre daha hastanede tedavi görecekleri belirtildi.

İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL / DHA

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu