[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #14723  13-06-2009 18:25 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
AMERİKA'DA YÜKSEK EĞİTİM ÇEŞİTLERİ

Eğitim seviye programları birçok farklı türde kurum tarafından arz edilmektedir. Bazı kuruluşlar özel bazıları ise kamunundur. Bütün kuruluşlar eyalet ve federal yönetimlerden finansal destek almalarına rağmen, kamu eğitim kuruluşları daha çok kamu fonlarına dayanmaktadır. özel eğitim kurumları daha çok okul harçları, ücretler, vakıfların ve özel kişilerin bağışlarına dayanmaktadır. Ayrıca sahipleri tarafından kar amacıyla yürütülen ve proprietary olarak adlandırılan lise üstü eğitim kurumları da vardır.

Sunulan Eğitim Seviye Programları

Undergraduate Seviyesi: Undergraduate seviyesinde iki senelik Associate Degree ile dört senelik Bachelor's Degree bulunmaktadır.

Yüksek Lisans seviyesinde Graduate Programı bulunmakta. Bu programların uzunlukları ve şartları konuya göre değişmekte, ve tıp ile hukuk konularında da mezun olduktan sonra mesleki alanda çalışabilmek için bulunduğunuz eyaletin yeterlilik sınavından geçmek gerekecektir.

Associate Degree (2 sene)

Associate seviye programları iki yıllık kolejler tarafından verilir. Junior college diye adlandırılan bazı özel eğitim kuruluşlarından da verilebilmesine karşın, bunların büyük kısmı Community College diye adlandırılan kamu okullarıdır. Associate seviye bazı dört yıllık kolej ve üniversiteler tarafından da verilebilmektedir. Eğer iki yıllık Associate seviye programını bitirip ve sonra dört yıllık Bachelor seviye programına devam etmeyi planlıyorsanız, bir transfer danışmanı ile birlikte eski programınız ile yeni girmek istediğiniz programın ilk iki yılı hakkında karşılaştırma yapan bir çalışma programı geliştirmeniz gereklidir

Bachelor's Degree (4 sene)

Bachelor seviye eğitimi ise dört yıllık özel ve kamuya ait kolej ve üniversitelerde verilmektedir. Kolej ve üniversite terimleri ABD'de birbiri yerine kullanılabilmektedir. Bu terimlerin anlamı bachelor seviye diploma veren okul anlamına gelmektedir. Bazı enstitüler, the California Institute of Technology (Cal Tech) veya the Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi, uygulamada üniversite olup Bachelor seviyede programları vermektedir. Eğer diplomayı aldığınız kurum akredite ise, Bachelor seviye diplomalar arasında ister bir kolejden ister bir üniversiteden isterse bir enstitüden alınsın graduate programlara başvururken bir fark yoktur.

Graduate Seviyesi:

Graduate seviye diploma birçok farklı eğitim kurumundan verilmektedir. Master seviyesi üniversitelerden ve sadece graduate programları olan enstitülerden alınacağı gibi dört yıllık kolejlerden de alınabilir. Master programları genellikle bir ila iki yıl arasında tam zamanlı bir eğitimi gerektirir, fakat bazı programlar bu süreyi üç yıla çıkartabilir. Doktora ve first-professional seviye programlar sadece üniversiteler ve enstitüler tarafından verilmektedir. Doktora yapabilmek için en az üç yıllık eğitim veren bir bachelor seviye eğitim almak gereklidir.

Professional seviye programlarını bachelor seviye diploma almadan da kayıt yaptırabilmek mümkündür, fakat bu programlar oldukça seçicilerdir ve genellikle çok ağır ders yüklemesi gerektirirler. First-professional seviye programlar undergraduate hazırlık programları dahil en az altı yıllık bir altı yıllık bir çalışmayı zorunlu kılar. Bu tip programlara örnek altı yıllık tıp programıdır.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu