[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #18268  08-11-2009 19:55 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
ANDIÇ Nedir? ne demek anlamı nedir?

Andıç, verilen özel emir üzerine ilgili karargah subaylarının bir konuyu detaylı inceleyip Genelkurmay Başkanlığı komuta katına sunduğu bir dökümandır.

Herhangi bir hassas konuda veya hakim olunamayan geniş bir başlıkta komutan için andıç ihtiyacı ortaya çıkar. Bu amaçla, ilk olarak Genelkurmay Başkanı ile Genelkurmay 2. Başkanı biraraya gelir. Sonra da, 2. Başkan Genelkurmay'da "müşterek başkanlıklar" olarak tanımlanabilecek ve sıralamada ilk dokuz içinde yer alan, hepsi de korgeneral rütbesinde olan yedi "J başkanları" ile toplanır.

2. Başkan ilgili J başkanına andıç hazırlanması talimatı verir. Diğer J başkanlarına da, 'Siz de bu konuda birimlerinizle koordine ve destekte bulunacaksınız' der. Andıç'ın bitirilmesine dair bir tarih belirlenir.

forum.vatan.tc İlgili J başkanı bunun üzerine, şube müdürü ve proje subayına andıç'ı hazırlama emrini iletir. Süreç içinde ilgili birimlerle irtibat kurulur.

forum.vatan.tc Sonra, daire başkanı ve J başkanı yardımcılarından geçen andıç belgesi, J başkanının da üst-ara onayı ve tavsiyeleri ile Genelkurmay 2. Başkanı'na ulaştırılır. Ondan sonra andıç son hali ile Genelkurmay Başkanı'na arzedilir.

28 ŞUBAT'TAKİ ANDIÇ

28 Şubat dönemine damgasını vuran 'Andıç vakası' da o dönemde uzun süre gündemden düşmemişti. Terörist PKK'nın lider kadrosundan Şemdin Sakık'ın yakalanmasından sonra sızan andıç belgesinde, Sakık'ın ifadesi diye sızdırılan bir belgeye atıfta bulunuyordu.

Belgede, aralarında Cengiz Çandar ve M.Ali Birand gibi gazeteci ve yazarların bulunduğu bazı kişilerin PKK'ya hizmet ettiği ima ediliyordu. Daha sonra Sakık'ın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, o dönemin bazı komutanları tarafından bilerek manipule etmek amacı ile bu yönde bir belgenin sızdırıldığı ortaya çıkmıştı.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu